Alžir nakon deset godina dobio misicu

Nakon pauze od deset godina u Alžiru je organizovan izbor za mis zemlje, a pobednica je devetnaestogodišnja Rim Amari...

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2013.

14:00

Default images

Uprkos pobedi mlada Amari neće moći da predstavlja Alžir na ovogodišnjem izboru za mis sveta, jer je rok za podnošenje prijava prošao.

Žiri je pažlljivo birao između dvadeset devojaka starosti od 18 do 26 godina koje su morale da poseduju sledeće osobine: da ne budu niže od 170 cm, da dimenzije tela budu 90-60–90, kao i da znaju francuski jezik.

Takmičenje za mis Alžira ukinuto je 2003. godine nakon smrti Čeradi Hamdada prvog organizatora ovog izbora 1996. godine za vreme alžirskog građanskog rata, a na čijem se mestu sada nalazi njegov sin, Fajkal Hamdad.

"Imali smo poteškoća oko organizovanja takmičenja zbog nedostatka sponzora", istakao je Hamdad i dodao da se nada da će ovim događajem Alžir povratiti imidž.

Ovogodišnji izbor za mis sveta zakazan je za 28. septembar, a biće organizovan na indonežanskom ostrvu Baliju. Finalno veče održaće se u Bogoru, nadomak Džakarte.

Za preuzimanje lente najlepše devojke sveta od sadašnje misice, Amerikanke Olivije Kalpo, boriće se 137 lepotica iz 80 zemalja sveta.

Zanimljivost vezana za izbor za mis sveta 2013. godine je da učesnice neće defilovati u bikiniju tokom jednog dela takmičenja, nego u jednodelnom kostimu i tradicionalnim sarongom preko njega, istakla je predsednica organizacije "Mis sveta", Džulija Morli.

Ova odluka donešena je zbog poštovanja verskih običaja, budući da je Indonezija najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu.

Foto: screenshot/YouTube

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: