Veze i odnosi

Zbog ovih stvari više kritikuju žene nego muškarce

Ovo su neki od dvostrukih standarda sa kojima se žene suočavaju na svakodnevnom nivou...

Petak, 19.12.2014.

14:25

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ako ste žena, velike su šanse da vas je, bar za jednu od stavki koje navodimo, društvo oštrije procenilo nego nekog muškarca u blizini, iako je u pitanju ista stvar.

Mnoštvo seksualnih partnera

Srećom, opšte zastupljeni stav po ovom pitanju koji glasi “Muškarci su frajeri, a žene drolje”, Ali žene su i dalje na neki način prepuštene osudi.

Dijeta

Kada muškarac vodi računa o ishrani, društvo smatra da brine o svom telu i zdravlju. Međutim, kada žena odluči da drži dijetu, to je zbog taštine ili slabog karaktera koji podleže pritiscima društva.

Asertivnost

Kada su u pitanju žene na višim pozicijama, jaka ličnost i težnja ka uspostavljanju reda odjednom postaju oličenje isfrustriranosti ili želje za zapovedanjem.

Feminizam

Ako muškarac zastupa feminističke stavove, on se smatra inteligentnim i osećajnim. A na svakog takvog dolazi 50 žena koje se smatraju besnim, kreštavim ili neurotičnim uprkos tome što zastupaju iste stavove.

Dlačice na telu

Smatramo da je svaki komentar na ovu temu suvišan.

Karijera kao prioritet

Ako žena želi da se ostvari na poslovnom planu, biće optužena za zanemarivanje “svojih drugih dužnosti”, poput sklapanja braka ili osnivanja porodice. Muškaracima se, s druge strane, isti ciljevi i planovi ne zameraju.

Gojaznost

U najvećem broju slučajeva, ocene za izgled koju će dobiti muškarac i žena sa podjednakim viškom kilograma će se razlikovati.

Odsustvo želje za osnivanjem porodice

Pretežno se žene u društvu i medijima optužuju za to što su izabrale da se ne ostvare kao majke. Mnogi zato stiču utisak da je ženama jedina svrha u životu da budu mašine za pravljenje dece.

Foto: lies thru a lens/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.