Veze i odnosi

Ovi razlozi su krivci što ne doživljavate orgazam

Ako imate teškoće sa postizanjem orgazma, znajte da niste usamljeni po tom pitanju. Mnoge žene ga tokom odnosa nikad ne dožive...

Četvrtak, 20.11.2014.

14:48

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Istraživanja su pokazala da samo 25 odsto žena doživljava vrhunac usled samog seksualnog čina, dok je kod preostalih 75 odsto potrebna dodatna vrsta stimulacije poput seksualnih igračaka, prstiju ili jezika. Zabrinjavajuć je podatak da 10-15 odsto žena nikada ne doživljava orgazam za vreme seksa.

Razlozi za to mogu biti različiti, a mi vam navodimo neke od njih:

Dugotrajno sedenje

Možda vam se čini da svom organizmu celodnevnim sedenjem ne nanosite mnogo štete, ali činjenica je da dugo sedenje izaziva skraćivanje karličnih mišića, a to može vrlo negativno da se odrazi na postizanje orgazma. Potrudite se da na svakih sat vremena napravite pauzu. Ukoliko niste u mogućnosti da prošetate, makar ustanite i razgibajte se.

Antidepresanti

Pokazalo se da ljudi koji uzimaju antidepresante imaju poteškoće sa postizanjem orgazma. Ženama, srećom, od pomoći u tom slučaju može da bude direktna stimulacija klitorisa. Ukoliko i vi imate ovaj problem, porazgovarajte sa lekarom o mogućnostima prebacivanja na neki drugi antidepresant.

Stres

Ako vas muče životni problemi i neprestano jurcate, vrlo je verovatno da je orgazam poslednja stvar koja vam je na pameti. Štaviše, može se desiti da seks posmatrate kao obavezu. Izdvojite malo vremena za opuštanje i zaboravite na probleme - prepustite se momentu i užvajte, i orgazam će lakše doći.

Suviše često nosite štikle

Razlog što visoke potpetice čine da se osećamo toliko seksi je što njihov središnji luk na neki način imitira pokrete karličnog dna i kontrakcije pred postizanje orgazma. Doktor Eden Fromberg to objašnjava ovim rečima: “Orgazam je kao kada sa nule idete na 60. Ako ste na 55 (zbog nošenja štikli), vaše iskustvo neće biti potpuno”.

Nedovoljno unosite vodu

Ako nešto smanjuje mogućnost za postizanje orgazma, to je alkohol, tako da je naš savet da ga izbegavate u širokom luku. Takođe, hidrirajte redovno svoj organizam jer je za njegovo pravilno funkcionisanje voda preko potrebna. Neki izvori čak tvrde da puna bešika povećava šanse za postizanje orgazma, i čini ga intenzivnijim.

Nesigurnost

Ako stalno brinete oko toga kako izgledate, mirišete, kakve su vam veštine u krevetu ili kakve zvukove pravite tokom seksa – nikada nećete postići orgazam. Teško da su vašem partneru u trenucima zanosa na pameti misli o vašim strijama ili par kilograma viška. Ljudsko ste biće, kao i on.

Foto: Lies Thru a Lens/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.