Veze i odnosi

Ovakvi muškarci su najbolji za vezu

Loši momci možda osvajaju na prvu loptu, ali žene s godinama nauče da se kvalitetna veza može graditi samo sa skromnim muškarcem koji je spreman da nadvlada sopstvene sebične potrebe.

Sreda, 29.10.2014.

19:40

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Žene padaju na loše momke, ali ne zauvek! Kako otkriva najnovije istraživanje, žene najčešće u ranijoj životnoj fazi vole samouverene, pomalo razmetljive i zločeste muškarce, ali za brak i duge veze biraju potpuno drugačije muškarce.

Tačnije, kako sazrevaju, ženama se sve više sviđaju skromni muškarci za koje veruju da su romantični, pouzdani i stabilni. Zločeste muškarce, pak, kasnije doživljavaju kao arogantne i egoistične, što im postaju vrlo neprivlačni kvaliteti.

U istraživanju koje je vodio dr Darli Van Tongeren s Univerziteta Mičigen uočeno je da je upravo skromnost ono što žene najviše cene. Psiholozi pojašnjavaju da je razlog tome to što se skromnost doživljava kao karakteristika ljudi koji su sposobni da zanemare sopstvene želje za moći i dominacijom, a to znači da će staviti vezu na prvo mesto.

'Stiče se utisak da su skromnost i poniznost zanemareni ljudski kvaliteti, ali očigledno nije tako. Žene sve više uviđaju da su takvi muškarci najbolji 'materijal' za vezu, jer nisu sebični i uvažavaju partnerku', istakao je dr Van Tongeren.

Izvor: tportal
Foto: Leo Rey/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.