Veze i odnosi

Dame, muškarci se na sastancima ne opterećuju ovim stvarima

Naručite salatu. Naručite burger. Naručite šta god želite...

Petak, 19.09.2014.

13:23

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Nervozni ste. To je normalno i sasvim prihvatljivo. Dok god se svakih deset sekundi ne izvinjavate zbog toga što ste nervozni -to je prilično zamarajuće, a može da bude i iritantno. Ako slučajno ispustite kašiku, našalite se u vezi toga i nastavite dalje kao da se ništa nije desilo.

Imate utisak da suviše pričate, dok muškarac ćuti. Nekada može biti zaista teško naći zajedničku temu. I dok u sebi počinjete da paničite misleći da ga davite pričom o svom životu, vrlo je verovatno da on u tom trenutku misli “Sreća da prošlih 20 minuta nije trebalo da razmišljam o tome šta ću reći”.

Jedno ili pet pića. Potpuno je nebitno, dok god muškarcu ne povraćate po cipelama. Bitno je da se zabavljate, da vam je lepo - zato se opustite i budite to što jeste.

Jedite šta god želite. Ako vam se jede salata, naručite salatu, bez obzira na to šta će da pomisli. Ako vam se jedu rebarca, jedite rebarca. Prosto.

Šta ste obukli. Dok god nosite bilo šta na sebi, muškarci neće biti šokirani. Jednostavno obucite nešto u čemu ćete se osećati prijatno. Veze se ne zasnivaju samo na izgledu.

Želite da idete do kraja na prvom sastanku. Ako je sastanak bio izvanredan i imate veliku želju da ga nastavite, što da ne? Muškarac vas neće osuđivati ako odete kući s njim na prvom, trećem ili petom sastanku. Ili nikad. Ako to čini, onda je nezreo.

Prekinuli ste muškarca dok priča. Ako se ovo često dešava, svakako nije prijatno. Ali ako se tek povremeno desi, neće biti problema. Na prvom sastanku najbitnije je da razgovor kontinuirano teče – tišina može biti vrlo neprijatna.

Spominjanje bivših. Nećete zaprepastiti muškarca ako se tokom razgovora desi da uzgred pomenete bivšeg dečka. Činjenica da ste se nekada sa nekim zabavljali potpuno je normalna stvar.

Nije problem ako zakasnite. Muškarcu neće smetati da čeka desetak minuta, proveravajući za to vreme Fejsbuk ili Instagram. Ali ako kasnite pola sata a niste mu se javili, nemojte se čuditi ako ode bez reči.

Nije problem ni ako pošaljete poruku da vam je bilo lepo nedugo nakon sastanka. Zašto biste se opterećivali nekim tamo nepisanim pravilima i “udarali čežnju”? Ako vam se muškarac sviđa, slobodno mu to nagovestite.

Ko će platiti piće na prvom sastanku. Muškarci obično idu na sastanak pretpostavljajući da će oni platiti piće. Ako se vi ponudite da platite, u redu. Ako ništa ne spomenete, i to je u redu. Sigurno neće zbog toga početi da vrišti o jednakosti polova i muškim pravima. Bar ne većina njih.

Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare