Veze i odnosi

Šta sve može da poveća želju za seksom?

Afrodizijak mogu biti hrana, piće ili miris, ali postoje i druge stvari za koje se smatra da podstiču seksualnu želju...

Četvrtak, 11.09.2014.

12:38

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Istraživanja o aktivnostima koje će pojačati seksualnu želju sprovode se stalno i donose nove informacije koje bi možda trebalo da isprobate.

Televizor u spavaćoj sobi

U nedavnoj studiji zaključuje se da parovi koji u spavaćoj sobi imaju TV prijemnike imaju dvostruko bolji seks od onih koji ga nemaju! Studija takođe dodaje informaciju da zasluge idu i "bezobraznim" filmovima. Naime, 37 posto partnera priznaje to malo "grešno zadovoljstvo", a 29 posto ispitanika navodi da do odnosa dolazi usred gledanja dosadne serije.

Povišica

Jedna studija objavljena u časopisu “International Journal of Manpower”, u kojoj je učestvovalo oko 6000 ispitanika, bavila se pitanjem koliko puta nedeljno stanovnici Grčke vode ljubav. U istraživanje su uključili i podatke o tome koliko ispitanici zarađuju. Prema rezultatima se može zaključiti da se ispitanici, koji zarađuju bar oko 5 posto više od ostatalih ispitanika, u seksualne odnose upuštaju i do 4 puta češće. Čini se da je istina da briga oko plaćanja računa ubija seksualnu želju...

Planiranje adrenalinskih aktivnosti

Večeras izostavite odlazak u bioskop ili večeru kod prijatelja – umesto toga isplanirajte s partnerom neku od aktivnosti koju još niste isprobali, nešto uzbudljivo! U studiji objavljenoj u časopisu “Archives of Sexual Behavior” zaključuje se da spomenute aktivnosti jačaju rad nervnog sistema i srca na način koji imitira seksualno uzbuđenje.

Izvor: ordinacija.hr

Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.