Veze i odnosi

Ovo je glavni razlog zašto nemate dobar seks

Prema najnovijim istraživanjima, 78 odstvo žena smatra da je sledeća stavka najneophodnija za fantastičan odnos...

Subota, 30.08.2014.

11:52

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Priznajmo, veza za jedno veče nije uvek zadovoljavajuća. Ako ste pribegli tome da bi preboleli nekoga ili osoba nije bila odgovarajuća, ovaj vid odnosa mogao bi negativno uticati na vas u emotivnom smislu. Ako ste sami i pitate se šta je to što nedostaje vašem seksualnom životu, onda vam možda ova studija može pružiti odgovor.

Istraživanje sprovedeno u Pensilvaniji u kom je učestvovalo 95 heteroseksualnih žena između 20 i 68 godina pokazalo je da je osnova dobrog seksa – ljubav! One dame koje su se slobodnije ponašale u krevetu i bile otvorenije za eksperimentisanje su takođe bile one koje su volele svoje seksualne partnere.

Šta, dakle, ova studija govori?

“Povezanost između seksa i ljubavi pokazuje kako žene društvo uči da posmatraju seks kao vid izražavanja ljubavi”, kaže doktor Bet Montemuro, profesor sociologije. “S jedne strane, mediji im ukazuju na to da je neobavezni seks sasvim u redu, ali u isto vreme, filmovi i televizija negativno predstavljaju žene koje se upuštaju u seks van veze”.

Devojčice odrastaju gledajući Dizni filmove u kojima princeze sa prinčevima zauvek žive srećno, a dalje nam društvo govori da treba da osećamo krivicu ako želimo seks bez obaveza, inače ćemo biti nazvani pogrdnim imenima.

Zato je normalno da to kasnije izvrši uticaj na naš seksualni život.

Do sada smo već isticali da je neobavezan seks sasvim u redu, ali izgleda da se stavovi mnogih žena po tom pitanju ne menjaju.

Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.