Veze i odnosi

Sekunda je dovoljna da prepoznate onog pravog

Kada bi vas pitali da opišete svog idealnog partnera, možda biste uspeli da date površan opis osobe, ali to nije ni važno jer istraživanja tvrde da ćete odmah znati kada ga ugledate! Koje signale trebate pratiti?

Sreda, 19.03.2014.

15:44

Izvor: Ordinacija

Default images

Podeli:

Kad je ljubav u pitanju, i muškarac i žena će osetiti kada su je pronašli. Prema antropologu Helen Fišer, potrebna je samo sekunda da čovek intuitivno odluči da li ga neko privlači ili ne.

Kako bi osiguralo da prava osoba ne pobegne, telo šalje signale koje će privući sagovornikovu pažnju. Saznajte kako ćete prepoznati da neko misli da ste idealan partner.

Miruj srce moje...

Umetnost uvek povezuje srce s romantikom, a to ima i smisla. Naime, naše srce doslovno ubrza otkucaje u prisutnosti atraktivne osobe. Naučnici smatraju da ubrzani puls u prisutstvu lepog stranca može uticati na osećaj privlačnosti.

Znoje vam se dlanovi

Ako ste u blizini osobe zbog koje će vam srce automatski "poskočiti" bilo bi nabolje da izbegnete stisak ruke. Mokri dlanovi su siguran psihološki odgovor na privlačnost. Poznati pod nazivom monoamin, noradrenalin i dopamin, serotonin, adrenalin i histamin u kombinaciji stvaraju osećaj uzbuđenosti uz pojavu znojnih dlanova! Noradrenalin je odgovoran za stimulaciju žlezda znojnica, a s obzirom da se na dlanovima može pronaći oko 400 izlaznih kanala žlezda znojnica po centimetru kvadratnom - dok ih na ostalim delovima tela u proseku nalazimo oko 100 do 200, dlanovi brzo postaju ogledalo seksualne privlačnosti.

Duboki glasovi su privlačniji

Nedavne studije potvrđuju da žene privlače muškarci s dubokim glasom! Boju glasa, njegovu dubinu ali i jačinu žene povezuju s privlačnošću, prijateljskim stavom, pa čak i fizičkim utiskom, pokazala je studija sa Univerziteta u Londonu. Ženama su najprivlačniji duboki i prodorni te pomalo zadihani glasovi koje doživljavaju kao idealan spoj muškosti i snage s prizvukom nežnosti.

Kopiranje pokreta

Ako partner svesno ili nesvesno kopira vaše pokrete u roku od 50 sekundi, možete biti sigurni da je prihvatio flert. Kada ste u društvu nekog ko vam se sviđa i stvari teku kako ste se nadali, kopiranje pokreta se obično odvija podsvesno. Isto tako, bez jasne namere, kopiranjem gesta "milujete" sagovornikov ego! Studija iz 2009. godine pokazuje da se muškarcima više sviđaju žene koje pomalo kopiraju njihovo verbalno i neverbalno ponašanje.

izvor i foto: ordinacija; stockimages/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.