Veze i odnosi

Da li vam je ikada ovakav seks pao na pamet?

Nova studija o muško-ženskim odnosima nakon raskida veze pozabavila se pitanjem osvetničkog seksa i ispitala tvrdnju kako je bivšeg partnera najbolje zaboraviti tako što ćete ga zameniti drugim partnerom.

Utorak, 28.01.2014.

12:58

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Da li vam je ikada ovakav seks pao na pamet? Naucnici sa Univerziteta u Misuriju u novoj studiji obuhvatili su 170 studenata koji su nedugo pre toga raskinuli vezu s partnerom, a cilj studije bio je prouciti seksualne motive i ponasanja nakon raskida. Tokom studije, koja je potrajala osam meseci, ispitanici su ucestvovali na dnevnoj bazi ispunjavajuci dnevnike, ankete i davanje intervjua. Tokom istrazivanja otkriveno je kako je cak jedna trecina ispitanika u cetiri nedelje nakon raskida veze imala osvetnicki seks ili 'oporavljajuci seks' s drugim partnerom, koji bi trebalo da im pomogne da zaborave na propalu vezu, pise “Hafington post”. Osim toga, pojedinci koji su bili duze u vezi i oni koji su na kraju bili ostavljeni (u odnosu na one koji su raskidali) pokazali su se sklonijima osvetnickom seksu koji im pomaze kako bi se lakse nosili s osecajem stresa i ljutnje, koji nastupaju u razdoblju nakon raskida. Iako je 'oporavljajuci seks' poprilicno popularan, pogotovo kao nacin da se nastavi dalje nakon raskida, naucnici napominju kako bas i nije uvek koristan. "Za neke ljude, seks s novim partnerom je zdrav i nuzan nacin nastavka zivota nakon raskida. Medjutim, vazno je znati kada je dosta. 'Oporavljajuci seks' s novim partnerima nakon osam meseci od raskida zapravo predstavlja nedostatak oporavka i nesposobnost da se krene dalje", kazu naucnici. Izvor: tportal screenshot/youtube Tportal Nova studija o musko-zenskim odnosima nakon raskida veze pozabavila se pitanjem osvetnickog seksa i ispitala tvrdnju kako je bivseg partnera najbolje zaboraviti tako sto cete ga zameniti drugim partnerom. Nova studija o musko-zenskim odnosima nakon raskida veze pozabavila se pitanjem osvetnickog seksa i ispitala tvrdnju kako je bivseg partnera najbolje zaboraviti tako sto cete ga zameniti drugim partnerom.

Naučnici sa Univerziteta u Misuriju u novoj studiji obuhvatili su 170 studenata koji su nedugo pre toga raskinuli vezu s partnerom, a cilj studije bio je proučiti seksualne motive i ponašanja nakon raskida. Tokom studije, koja je potrajala osam meseci, ispitanici su učestvovali na dnevnoj bazi ispunjavajući dnevnike, ankete i davanje intervjua.

Tokom istraživanja otkriveno je kako je čak jedna trećina ispitanika u četiri nedelje nakon raskida veze imala osvetnički seks ili 'oporavljajući seks' s drugim partnerom, koji bi trebalo da im pomogne da zaborave na propalu vezu, piše “Hafington post”.

Osim toga, pojedinci koji su bili duže u vezi i oni koji su na kraju bili ostavljeni (u odnosu na one koji su raskidali) pokazali su se sklonijima osvetničkom seksu koji im pomaže kako bi se lakše nosili s osećajem stresa i ljutnje, koji nastupaju u razdoblju nakon raskida.

Iako je 'oporavljajući seks' poprilično popularan, pogotovo kao način da se nastavi dalje nakon raskida, naučnici napominju kako baš i nije uvek koristan.

"Za neke ljude, seks s novim partnerom je zdrav i nužan način nastavka života nakon raskida. Međutim, važno je znati kada je dosta. 'Oporavljajući seks' s novim partnerima nakon osam meseci od raskida zapravo predstavlja nedostatak oporavka i nesposobnost da se krene dalje", kažu naučnici.

Izvor: tportal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.