Veze i odnosi

Evo s kim žene imaju najiskrenija prijateljstva

Oni su prirodni saveznici i njihovo prijateljstvo je najbolje moguće koje može postojati, jer su seksualna privlačnost i takmičarski motivi u potpunosti odsutni, tvrde psiholozi.

Utorak, 07.01.2014.

15:48

Izvor: 24sata.hr

Default images

Podeli:

Evo s kim zene imaju najiskrenija prijateljstva Prijateljstvo izmedju hetero zene i gej muskarca predstavlja najprirodniji, obostrano koristan i jednak odnos s mnostvom dobrobiti za oboje, otkriva istrazivanje. Veza koju odlikuje potpuni izostanak seksualne privlacnosti, takmicarskog duha i obmane najbolja je moguca koja moze postojati, tvrde psiholozi sa Univerziteta u Teksasu. “Posto je odnos hetero zena s hetero muskarcima i drugim hetero zenama obicno 'zamazan' obmanjujucim motivima povezanim sa seksom ili medjusobnim takmicenjem, ona ce informacije i savete gej muskarca smatrati verodostojnijim nego one od hetero muskaraca ili zena”, objasnio je autor studije Erik Rasel. Takodje, situacija je ista i kod gej muskaraca. I izmedju njih postoji seksualni interes te takmicarski motivi koji su u odnosima s hetero zenama potpuno odsutni, dodao je Rasel. U televizijskom svetu vec smo gledali nekoliko takvih vrlo uspjesnih prijateljstava poput Keri i Stenforda, Sarlot i Entonija, kao i Vila i Grejs, te Keren i Dzeka. Sta vi mislite – da li su prijateljstva izmedju strejt zena i gej muskaraca zaista najiskrenija? izvor: 24sata foto: outnow.ch 24sata.hr Oni su prirodni saveznici i njihovo prijateljstvo je najbolje moguce koje moze postojati, jer su seksualna privlacnost i takmicarski motivi u potpunosti odsutni, tvrde psiholozi. Oni su prirodni saveznici i njihovo prijateljstvo je najbolje moguce koje moze postojati, jer su seksualna privlacnost i takmicarski motivi u potpunosti odsutni, tvrde psiholozi.

Prijateljstvo između hetero žene i gej muškarca predstavlja najprirodniji, obostrano koristan i jednak odnos s mnoštvom dobrobiti za oboje, otkriva istraživanje. Veza koju odlikuje potpuni izostanak seksualne privlačnosti, takmičarskog duha i obmane najbolja je moguća koja može postojati, tvrde psiholozi sa Univerziteta u Teksasu.

“Pošto je odnos hetero žena s hetero muškarcima i drugim hetero ženama obično 'zamazan' obmanjujućim motivima povezanim sa seksom ili međusobnim takmičenjem, ona će informacije i savete gej muškarca smatrati verodostojnijim nego one od hetero muškaraca ili žena”, objasnio je autor studije Erik Rasel.

Takođe, situacija je ista i kod gej muškaraca. I između njih postoji seksualni interes te takmičarski motivi koji su u odnosima s hetero ženama potpuno odsutni, dodao je Rasel.

U televizijskom svetu već smo gledali nekoliko takvih vrlo uspješnih prijateljstava poput Keri i Stenforda, Šarlot i Entonija, kao i Vila i Grejs, te Keren i Džeka.

Šta vi mislite – da li su prijateljstva između strejt žena i gej muškaraca zaista najiskrenija?

izvor: 24sata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.