Veze i odnosi

Šta muškarci stvarno misle o braku?

Ako se često pitate da li muškarci maštaju o venčanju, porodici, ženi i deci i šta za njih zapravo znači reč "brak", evo dugo očekivanog odgovora.

Petak, 22.11.2013.

17:18

Izvor: telegraf.rs

Default images

Podeli:

Sta muskarci stvarno misle o braku? Mnoge zene veruju da muskarci nemaju isto misljenje o braku kao one. Zapravo, sigurne su da je muska svrha postojanja dobar provod, ispijanje piva s ortacima i gledanje fudbala, a ne porodica, deca i sve sto ide uz to. Medjutim, mislite li i vi na ovaj nacin, budite sigurni da gresite. Tacno je da su muskarci duze u zivotu neozbiljni i zeljni slobode, ali s vremenom svima dodje trenutak kada pozele da se usidre u mirnu luku. Donosimo vam rezultate raznih istrazivanja koja, vrlo uverljivim brojevima, pokazuju na koji nacin muskarci gledaju na brak. Nakon ovoga cete mozda i promeniti misljenje. Cak 68 odsto muskaraca veruje da brak traje “dok nas smrt ne rastavi”. Sedamdeset cetiri odsto muskaraca smatra da postoje “devojke s kojima izlaze” i “devojke koje zene”. Oko 62 odsto njih misli da je zenama previse stalo do braka. Cak 60 odsto ih je izjavilo kako im nece nedostajati seks s drugim zenama kada se ozene. Njih 56 odsto je priznalo da im je bitno da pre dolaska dece budu ozenjeni. Sezdeset odsto je priznalo da im je brak pri vrhu zivotnih prioriteta, a 55 odsto da su uzbudjeni zbog toga. Trideset sest odsto njih je otkrilo kako ne postoji starosna granica kada bi muskarci trebalo da pocnu da razmisljaju o braku, vec to mora da se desi onda kada su spremni. Ipak, 69 odsto njih je reklo kako je karijera najvaznija stvar koju muskarac treba da postigne pre braka, a 46 odsto ih smatra kako bi parovi trebalo da zive zajedno pre nego sto se odluce za brak. Samo 50 odsto njih smatra da zena obavezno mora da uzme njihovo prezime nakon udaje. Izvor: telegraf.rs Foto:stockimages/FreeDigitalPhotos.net telegraf.rs Ako se cesto pitate da li muskarci mastaju o vencanju, porodici, zeni i deci i sta za njih zapravo znaci rec "brak", evo dugo ocekivanog odgovora. Ako se cesto pitate da li muskarci mastaju o vencanju, porodici, zeni i deci i sta za njih zapravo znaci rec "brak", evo dugo ocekivanog odgovora.

Mnoge žene veruju da muškarci nemaju isto mišljenje o braku kao one. Zapravo, sigurne su da je muška svrha postojanja dobar provod, ispijanje piva s ortacima i gledanje fudbala, a ne porodica, deca i sve što ide uz to. Međutim, mislite li i vi na ovaj način, budite sigurni da grešite. Tačno je da su muškarci duže u životu neozbiljni i željni slobode, ali s vremenom svima dođe trenutak kada požele da se usidre u mirnu luku.

Donosimo vam rezultate raznih istraživanja koja, vrlo uverljivim brojevima, pokazuju na koji način muškarci gledaju na brak. Nakon ovoga ćete možda i promeniti mišljenje.

Čak 68 odsto muškaraca veruje da brak traje “dok nas smrt ne rastavi”.

Sedamdeset četiri odsto muškaraca smatra da postoje “devojke s kojima izlaze” i “devojke koje žene”.

Oko 62 odsto njih misli da je ženama previše stalo do braka.

Čak 60 odsto ih je izjavilo kako im neće nedostajati seks s drugim ženama kada se ožene.

Njih 56 odsto je priznalo da im je bitno da pre dolaska dece budu oženjeni.

Šezdeset odsto je priznalo da im je brak pri vrhu životnih prioriteta, a 55 odsto da su uzbuđeni zbog toga.

Trideset šest odsto njih je otkrilo kako ne postoji starosna granica kada bi muškarci trebalo da počnu da razmišljaju o braku, već to mora da se desi onda kada su spremni.

Ipak, 69 odsto njih je reklo kako je karijera najvažnija stvar koju muškarac treba da postigne pre braka, a 46 odsto ih smatra kako bi parovi trebalo da žive zajedno pre nego što se odluče za brak.

Samo 50 odsto njih smatra da žena obavezno mora da uzme njihovo prezime nakon udaje.

Izvor: telegraf.rs
Foto:stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.