Veze i odnosi

Sve više žena plaća polovinu vereničkog prstena

Možda će vam zvučati neverovatno, ali sve je veći broj muškaraca i žena koji smatraju da troškove u ljubavi treba deliti na dva jednaka dela, pa čak i kada se radi o vereničkom prstenu...

Nedelja, 06.10.2013.

16:09

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sve vise zena placa polovinu verenickog prstena Ekonomska kriza koja vlada svetom poslednjih godina unela je mnoge promene, narocito kada se radi o podeli troskova u vezi. Izgleda da je nemastina naterala zene i muskarce da pronadju zajednicko resenje, odnosno da svako placa svoje parce hleba, sto je za neke porazavajuce, a za druge sasvim prihvatljivo. Anketa koja je radjena na Fejsbuk stranici “The Knot” pokazala je kako se ljubavni partneri sve cesce odlucuju na jednaku podelu troskova, cak i kada je verenicki prsten u pitanju. Iako to treba da bude cin kojim muskarac iznenadjuje zenu, izgleda da su pare bitnije od romantike i od toga sta veridba zapravo predstavlja. Stoga, parovi dozvoljavaju da ispred svega toga, na prvo mesto, stave novac. I dok neki ovaj podatak dozivljavaju kao porazavajuci, Samanta Danijels, osnivac stranice za spajanje usamljenih srca, kaze da ne cudi sto se sve vise parova odlucuje na ovakav korak i da to zapravo doprinosi njihovoj povezanosti. Ipak, anketa je pokazala kako je misljenje zena podeljeno, pa cak 46 odsto priznaje kako bi pristalo na deljenje novca za verenicki prsten, dok 54 odsto odbija da razmislja o tome. Sta vi mislite - da li vam je podela troskova oko verenickog prstena prihvatljiva ili ne? izvor i foto: telegraf, sxc.hu Telegraf Mozda ce vam zvucati neverovatno, ali sve je veci broj muskaraca i zena koji smatraju da troskove u ljubavi treba deliti na dva jednaka dela, pa cak i kada se radi o verenickom prstenu... Mozda ce vam zvucati neverovatno, ali sve je veci broj muskaraca i zena koji smatraju da troskove u ljubavi treba deliti na dva jednaka dela, pa cak i kada se radi o verenickom prstenu...

Ekonomska kriza koja vlada svetom poslednjih godina unela je mnoge promene, naročito kada se radi o podeli troškova u vezi. Izgleda da je nemaština naterala žene i muškarce da pronađu zajedničko rešenje, odnosno da svako plaća svoje parče hleba, što je za neke poražavajuće, a za druge sasvim prihvatljivo.

Anketa koja je rađena na Fejsbuk stranici “The Knot” pokazala je kako se ljubavni partneri sve češće odlučuju na jednaku podelu troškova, čak i kada je verenički prsten u pitanju. Iako to treba da bude čin kojim muškarac iznenađuje ženu, izgleda da su pare bitnije od romantike i od toga šta veridba zapravo predstavlja. Stoga, parovi dozvoljavaju da ispred svega toga, na prvo mesto, stave novac.

I dok neki ovaj podatak doživljavaju kao poražavajući, Samanta Danijels, osnivač stranice za spajanje usamljenih srca, kaže da ne čudi što se sve više parova odlučuje na ovakav korak i da to zapravo doprinosi njihovoj povezanosti.

Ipak, anketa je pokazala kako je mišljenje žena podeljeno, pa čak 46 odsto priznaje kako bi pristalo na deljenje novca za verenički prsten, dok 54 odsto odbija da razmišlja o tome.

Šta vi mislite - da li vam je podela troškova oko vereničkog prstena prihvatljiva ili ne?

izvor i foto: telegraf, sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.