Veze i odnosi

Zašto muškarci prvi kažu “volim te”?

Nedavno istraživanje je pokazalo da muškarci nakon samo tri nedelje zabavljanja partnerki izjavljuju ljubav, ali šta se krije iza toga...

Nedelja, 14.07.2013.

15:47

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Zasto muskarci prvi kazu “volim te”? Rezultati novog istrazivanja Univerziteta u Pensilvaniji potvrdili su da je tri puta verovatnoca da ce muskarac prvi izgovoriti “volim te” od zena. Muskarac je u stanju da se zaljubi za par nedelja dok zeni uglavnom treba par meseci. “Ispalo je da su zene te koje su obazrivije od muskaraca kada je u pitanju ljubavna romansa”, kaze Marisa Harison, jedna od vodja istrazivanja. Ipak, da li je njegovo “volim te” nakon samo tri nedelje pravi izliv ljubavi ili samo pozuda? Ako je sudeci po ovom istrazivanju nagon za seksom je glavni pokretac muskarcevog zaljubljivanja. “Buduci da muskarci poistovecuju ljubav i zelju za seksom, psotoje rasprave da li njihovo ‘volim te’ upravo moze biti posledica toga”, zakljucak je istrazivanja. Posle koliko nedelja je vama vas dragi izjavio da vas voli? foto: jeff kubina/flickr.com Super zena Nedavno istrazivanje je pokazalo da muskarci nakon samo tri nedelje zabavljanja partnerki izjavljuju ljubav, ali sta se krije iza toga... Nedavno istrazivanje je pokazalo da muskarci nakon samo tri nedelje zabavljanja partnerki izjavljuju ljubav, ali sta se krije iza toga...

Rezultati novog istraživanja Univerziteta u Pensilvaniji potvrdili su da je tri puta verovatnoća da će muškarac prvi izgovoriti “volim te” od žena. Muškarac je u stanju da se zaljubi za par nedelja dok ženi uglavnom treba par meseci.

“Ispalo je da su žene te koje su obazrivije od muškaraca kada je u pitanju ljubavna romansa”, kaže Marisa Harison, jedna od vođa istraživanja.

Ipak, da li je njegovo “volim te” nakon samo tri nedelje pravi izliv ljubavi ili samo požuda? Ako je sudeći po ovom istraživanju nagon za seksom je glavni pokretač muškarčevog zaljubljivanja.

“Budući da muškarci poistovećuju ljubav i želju za seksom, psotoje rasprave da li njihovo ‘volim te’ upravo može biti posledica toga”, zaključak je istraživanja.

Posle koliko nedelja je vama vaš dragi izjavio da vas voli?

foto: jeff kubina/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.