Veze i odnosi

Naučno dokazano: Žene pričaju više od muškaraca

Činjenica da su žene pričljivije od muškaraca sada je potkrepljena i novom naučnom studijom.

Četvrtak, 28.02.2013.

17:13

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Naucno dokazano: Zene pricaju vise od muskaraca Zene pricaju skoro tri puta vise nego muskarci, pokazuju rezultati novog istrazivanja. Stavise, u pitanju je fantastican podatak o 13 000 reci vise u toku dana. Muskarci dnevno izgovaraju 7 000 reci, a zene 20 000. Glavni krivac za ovo je protein FOXP2 tj. “protein jezika” koji nas nagoni da brbljamo vise nego muskarci. Ispitivanjem grupe dece, istrazivaci su otkrili da devojcice imaju cak 30 odsto vise ovog proteina, koji podstice vokalizaciju. Zato ukoliko vam neko, pretpostavlja se muskarac, uputi kritiku da mnogo pricate, konacno imate izgovor zasto je to tako. foto: Ambro/FreeDigitalPhotos.net Super zena Cinjenica da su zene pricljivije od muskaraca sada je potkrepljena i novom naucnom studijom. Cinjenica da su zene pricljivije od muskaraca sada je potkrepljena i novom naucnom studijom.

Žene pričaju skoro tri puta više nego muškarci, pokazuju rezultati novog istraživanja. Štaviše, u pitanju je fantastičan podatak o 13 000 reči više u toku dana. Muškarci dnevno izgovaraju 7 000 reči, a žene 20 000.

Glavni krivac za ovo je protein FOXP2 tj. “protein jezika” koji nas nagoni da brbljamo više nego muškarci.

Ispitivanjem grupe dece, istraživači su otkrili da devojčice imaju čak 30 odsto više ovog proteina, koji podstiče vokalizaciju.

Zato ukoliko vam neko, pretpostavlja se muškarac, uputi kritiku da mnogo pričate, konačno imate izgovor zašto je to tako.

foto: Ambro/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare