Lepa i blistava: Mali trikovi za negu kose zimi

Suv vazduh i promena temperature mogu da uzrokuju probleme s kosom poput isušenosti, pojave peruti i mnogih drugih. Možda je vreme da razmislite šta je potrebno vašoj kosi kako bi ostala lepa i tokom zime.

Izvor: ordinacija.hr

Četvrtak, 04.12.2014.

13:23

Default images

Skratite krajeve

Oštećeni vrhovi se neće oporaviti i zato je najbolje skratiti ih kako bi se izbegao izgled "metle". Redovno šišanje ispucalih krajeva omogućava kosi brži rast i zdraviji izgled.

Koristite ulja i prirodne preparate

Tokom zime je vašoj kosi potrebno što više prirodnih sastojaka kako biste je nahranili. Izbegavajte sintetička ulja i proizvode na bazi alkohola jer mogu da oštetite prirodan sloj ulja na temenu. Ako želite lepe lokne, dodajte šamponu par kapi kokosovog ulja, a ako želite veći sjaj, možete da ga nanesete i na vrhove tek oprane kose.

Pazite na ishranu

Kosa je sastavljena od proteina, pa je za održavanje njenog zdravlja neophodna hrana bogata proteinima. Držite se namirnica koje obiluju zdravim proteinima, poput ribe, piletine, nemasnog sira, jaja, badema, graška i jogurta. I sojino mleko i tofu sadrže zdrave proteine, pa ih s vremena na vreme unesite u ishranu.

Hidratacija

Poznat vam je osećaj suve i osetljive kože u zimskom periodu. Kroz isto to prolazi i vaša kosa. Zima je period kad vaša kosa zahteva još više hidratacije kako bi mogla da se privikne na promene u temperaturi. Maske od jojobe i kvalitetan regenerator će joj omogućiti hidrataciju, i sprečiti pojavu peruti.

Kosu perite retko, tek kada primetite da je prljava, a pritom koristite blage šampone sa što više prirodnih sastojaka. Nakon pranja je isperite hladnom vodom kako bi zadržala vlagu, a ujedno čete joj time podariti i sjaj.

Izvor: ordinacija.hr
Foto: Leah Gregg/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: