Opadanje kose kao posledica stresa

Kosa oseća i na njoj se oslikava svaka promena u organizmu, tako kada ste bolesni iil čak samo neraspoloženi, promene na kosi, odnosno frizuri su jasne.

Izvor: Miloš Fijatoviæ

Četvrtak, 13.11.2014.

12:46

Default images

Kako je izlaganje jakom stresu jedna velika promena za organizam, tako se i pojačano opdanje kose može javiti kao posledica. Ovde treba reći da se opadanje kose ne može desiti kao odgovor tela na svakodnevni stres- nerviranje ili neraspoloženje.

Samo jak stres koji se javlja kod velikih životnih problema (operacije, razvodi i sl.) može dovesti do opadanja kose, ali posle vraćanja organizma u normalno stanje i kosa kreće ponovo da raste kao nekad.

Ne treba dozvoliti da pojačano opdanje kose dovede do još većeg stresa (patnje) i time još pogoršati situaciju, već prihvatiti sve kao potpuno normalno i strpljivo sačekati da se stanje normalizuje. Po povratku na nekadašnje stanje sa kosom se treba ponašati normalno iako mnogi misle da je tada treba štedeti i izbegavati feniranje,farbanje kose…

Miloš Fijatović,
frizerski salon “Fijatović”

Foto: imagerymajestic/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: