Ako ste crnka ili brineta, ovi saveti za lepotu biće idealni za vas

Ukoliko razmišljate o promeni izgleda, ali ne želite da farbate kosu već samo da je osvežite, ovi predlozi mogli bi da vam pomognu...

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

11:51

Default images

Uskladite ten sa bojom kose

Jedan od najboljih saveta koji imamo za vas je da pažljivo birate nijanse pudera. Suviše svetle nijanse učiniće da izgledate bledo i ispijeno, a tamnije nijanse mogu na vašoj koži izgledati suviše neprirodno i izveštačeno. Najbolje bi bilo da birate nijanse najsličnije vašem tenu.

Pramenovi

Kada posvetljujete pramenove, uradite to tako da, kada vaša kosa raste, razlika između osnovne i svetlijih nijansi ne bude suviše primetna. Konsultujte se sa frizerkom jer ona najbolje zna šta će vam odgovarati.

Isprobajte sombre efekat

Ombre i sombre trenutno su pravi hit, a izgledaju odlično i na tamnijoj kosi. Ovaj efekat teško je postići kod kuće (teže nego posvetljivanje kose ili izvlačenje pramenova), pa vam preporučujemo da posetite frizerski salon. Potrebno je da prelaz bude veoma suptilan, a ne da je razlika između tonova suviše očigledna.

Koristite crnu šminku

S tim da ne preterate. Mnogi make-up stručnjaci navode da bi idealan izbor za žene sa tamnijim očima i tamnijom kosom bila crna maskara i ajlajner jer će ih dodatno naglasiti.

Šiške

Postoji nešto predivno i dramatično u šiškama koje pokrivaju lice. Ako imate tamnu kosu a želite da isprobate nešto novo, razmislite o šiškama. Samo par poteza makazama osvežiće vaš izgled

Nosite modne detalje

Bez obzira na boju kose, šareni ili svetli modni detalji uvek će dodatno naglasiti vaš stil i reći nešto više o vašoj ličnosti. Uz tamnu kosu odlično idu tamno zelene i plave nijanse, kao i purpurna, pink, tirkizna i crvena boja. Ne zaboravite na trake za kosu – one će vašim odevnim kombinacijama podariti dodatnu notu elegancije.

Crveni ili ljubičasti pramenovi

Oni se odlično slažu sa crnom kosom i zahvaljujući njima izgledaćete jedinstveno i veoma upečatljivo u svojoj okolini. Bordo nijanse najbolje će osvežiti kosu braon nijansi.

Foto: Laura D'Alessandro/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: