Fotografija Viktorijinih anđela zbog koje se razbesnela javnost

Oko 500 ljudi iz Velike Britanije potpisalo je peticiju koja zahteva da se slogan nove linije donjeg veša Viktorijas sikreta promeni, jer šalje pogrešnu poruku svetu.

Izvor: Super žena

Utorak, 28.10.2014.

17:59

Default images

Već smo navikli da donji veš ove modne kuće reklamiraju možda najlepše i najzgodnije žene na svetu, ali poslednja linija donjeg veša nazvana "Perfect Body“ prema mišljenju nekih je uvredljiva za žene širom sveta.

Potpisnici peticije kažu da ova poruka znači diskriminaciju, jer su mnogi shvatili kroz ovu reklamu da samo ove manekenke imaju savršeno telo, a dobro znamo kojim su sve zdravstvenim odricanjima sklone da bi imale takvu liniju. Oni zahtevaju da se ova američka modna kuća izvini, jer je koristila pogrešne reči kojima je poljuljala samopouzdanje mnogim ženama.

"Oni koriste slogan 'Savršeno telo' kako bi privukli žene da kupe ovaj donji veš da bi se osećale prijatnije u svojoj koži, ali u isto vreme izazivaju osećaj nesigurnosti u njima, što je poprilično manipulativno. Zahtevamo da promene naziv kampanje i javno se izvine“, rekli su potpisnici peticije.

Šta vi mislite, da li ova kampanja može da utiče na samopouzdanje jedne žene?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: