Najlakši način da iz ombre pređete u sombre

Iako ombre efekat izgleda predivno, zastupljen je već nekoliko sezona, pa je počeo sve više da bledi. Ove jeseni u modi su tamniji, bogatiji i suptilniji prelazi, odnosno sombre efekat.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

11:14

Default images

Svi znamo da je sa blajhane kose jako teško vratiti se na neke tamnije i neutralnije nijanse, pa se prelazak može činiti kao veliki poduhvat. Ali, zapravo, veoma je lako "otarasiti se" ombre kose – potrebno je samo da je ofarbate bojom bez hidrogena, pri čemu bi boja farbe trebalo da se slaže sa osnovnom bojom kose.

Ukoliko više ne želite da farbate kosu, najpraktičnije i najjeftinije rešenje je da je skratite koliko god možete i sačekate da opet izraste. Ovo će takođe vašu kosu poštedeti dodatnih oštećenja.

Međutim, ako baš volite svoju ombre kosu ili nipošto ne želite da je skraćujete, najbolje ćete je održati tako što ćete maksimalno izbegavati tretmane koji uključuju toplotu. Takođe, bilo bi idealno da 2-3 puta nedeljno nanesete masku za regeneraciju kose.

Foto: Maegan Tintari/Flickr.com
Foto: Maria Georgieva/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: