Stvari koje morate da znate pre odlaska na depilaciju

Ove savete otkrio je sa nama jedan od najboljih dermatologa na svetu..
Nežna koža bez ijedne dlake je san snova svake devojke, ali infekcija iz kozmetičkog salona je prava noćna mora koju bi svaka cura želela da izbegne.

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

10:01

Default images

U želji da vam pomognemo da vas zaobiđe bilo kakav incident na koži nakon depilacije, prenosimo savete cenjenog dermatologom iz Njujorka koji otkriva kojih 7 stvari bismo morali da znamo pre odlaska na depilaciju.

Depilirajte se kod kuće

Ukoliko imate uslova, depilirajte se kod kuće. To će vas definitivno zaštiti od rizika da dobijete neku infekciju iz salona koju možete da zaradite od prljavih čaršava ili voska koji nije menjan već neko vreme. Kod kuće možete da kontrolišete sve, od čistih ruku, preko prostora na kom se depilirate. Dermatolog savetuje da koristite alkohol kojim ćete oprati sve alatke koje koristite za depilaciju, bilo da se depilirate voskom ili brijačem.

Kada birate salon, birajte neki po preporuci

Pre nego odlučite da odete u neki salon, zamolite drugaricu za preporuku, ako već znate neki koji ona redovno koristi, idite u taj. Takođe, ako niste sigurni da je čaršav čist možete da zamolite ljude iz salona da ga zamene, kao i da operu ruke pre nego što počnu da vas depiliraju. Bolje da uradite sve što možete da uradite preventivno, nego da rizikujete infekciju.

Izbegavajte kreme sa retinolom nedelju dana pre depilacije

Ljudi imaju različitu kožu. Nekome je manje, nekome više osetljiva, ali bez obzira na to, izbegavajte da na kožu pre depilacije nanesete neke kreme koje sadrže retinol, jer on vašu kožu čini dodatno osetljivijom. Takođe, zaboravite na piling, bar jednu nedelju pre depilacije.

Nikad ne zakazujte depilaciju nedelju pre PMS ili za vreme menstruacije

Ovo je period kada je vaša koža preosetljiva, i kada vam je tolerancija na bol prilično niska. Zato je najbolje da se depilirate dve nedelje pre ili posle ciklusa.

Koristite lekove za bol

Ukoliko vam depilacija, bilo da depilirare samo bikini zonu, obrve ili kompletne noge, izaziva bol, možete uvek pre depilacije da popijete neki anestetik koji će vam pomoći da ublažite bol. Takođe posle depilacije, koristite kremu sa aloe verom (bez alkohola) koja će ublažiti crvenilo na koži koje može da se pojavi nakon depilacije.

Izbegavajte teretanu posle depilacije

Znojenje može da poveća rizik od dobijanja neke infekcije, nakon depilacije, pa je preporučljivo da vežbanje odložite za nekoliko dana.

Obavezno kontaktirajte doktora ukoliko osećate bol 24h nakon depilacije

Bilo šta da osetite, da li je to bol, crvenilo koje ne prestaje, ili čudne fleke, miris….zakažite pregled kod svog dermatologa.

Izvor: cosmopolitan.rs
Foto: Peter Busse/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: