Svi načini na koje češljanje šteti kosi

Kosu češljamo svakodnevno, pa je stoga važan način na koji to činimo. Nepravilno češljanje šteti vlasima, te narušava kvalitet kose. Kako biste konačno počeli da se češljate na ispravan način koji ne ugrožava zdravlje i lepotu kose, otkrivamo vam na koje sve načine češljanje može da bude štetno.

Izvor: B92

Nedelja, 12.10.2014.

16:30

Default images

Češljanje od korijena ka vrhovima – Da bi četka klizila kroz kosu od korena do vrhova, potrebno je da prvo raspetljate vrhove. Budite pažljivi i što nežniji kako ne biste oštetili vlasi.

Češljanje mokre kose – Kosa je najelastičnija kad je mokra, pa je stoga i najpodložnija lomljenju i oštećenju. Upravo iz toga razloga ne bi trebalo da češljate mokru kosu.

Raspetljavanje kose četkom – Oštećena kosa često je jako zapetljana. Potpuno je pogrešno pokušavati da je raspetljate četkom jer je možete samo dodatno oštetiti. Izaberite češalj sa širokim zubcima, te nežno raspetljavajte kosu sve dok češalj ne budete mogli bez poteškoća da provučete kroz kosu od korena do vrhova.

Češljanje prljavom četkom – Četku je potrebno redovno prati jer se na njoj nakupljaju nečistoće, proizvodi za negu i stilizovanje kose i masnoće sa temena. Upotrebom prljave četke nečistoće raznosite po celoj kosi. Kako biste to sprečili redovno ih čistite.

Izvor: ljepota
Foto: imagerymajestic/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: