Koliko često bi trebalo da perete kosu?

U poslednjih par godina broj šampona za suvo pranje kose drastično se povećao. Da li nam upotreba ovog preparata čini uslugu ili nanosi štetu?

Izvor: Super žena

Petak, 10.10.2014.

13:14

Default images

Ono što je počelo kao pametan način da produžite svežinu svoje isfenirane kose pretvorilo se u sredstvo za ušredu vremena i novca, ali i učinilo prljavu kosu društveno prihvatljivom.

Materije u šamponu koje apsorbuju prirodno ulje iz vaše kose čine da kosa izgleda čisto, a usput joj omogućavaju dodatnu teksturu i volumen... ali koliko vremena bi trebalo da prođe pre nego što opet operete kosu?

Većina šampona sadrži agresivne sastojke koji isušuju kožu glave, čineći da sveže oprana kosa izgleda oštro ili suvo. Zato obično izgleda bolje nakon dan-dva, kada se ulje ravnomerno rasporedi, da joj sjaj i omogući joj da se slegne.

Dan-dva bez pranja nije nikakav problem, međutim, ako danima gomilate naslage proizvoda za negu kose, rizikujete da poremetite ravnotežu na koži glave pa se mogu javiti svrab, perutanje, pa čak i opadanje kose!

Kako je svaka osoba drugačija, najbolje bi bilo da sami odredite šta najbolje funkcioniše za vas. Ako počnete da osećate navedene simptome, to znači da ćete morati da počnete češće da perete kosu.

Foto: Artem Popov/Flickr.com
Foto: Faylyne/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: