Kako da sami napravite svoj hidratantni tečni puder

Dobar puder osnova je šminkanja. Osim što koži daje svež izgled, savršeno prikriva nepravilnosti. Iako je vrlo teško naći odgovarajuću nijansu koja će imitirati prirodnu boju tena, još teže je pogoditi pravu strukturu koja odgovara vašem tipu kože. Ako želite da budete sigurni da svojoj koži pružate najbolje, napravite sami svoj tečni puder...

Izvor: zadovoljna.hr

Četvrtak, 09.10.2014.

09:36

Default images

Potrebno vam je:

- Mineralni puder u prahu u odgovarajućoj nijansi
- Omiljena hidratantna krema za lice
- Četkica za nanošenje karmina ili senke
- Posudica za puder

Postupak

Stavite u posudu kašičicu mineralnog pudera i kašičicu hidratantne kreme koja najbolje odgovara vašoj koži. Četkicom mešajte sastojke par minuta, odnosno sve dok se potpuno ne povežu i stvore jednoličnu, kremastu masu. Dobijeni tečni puder pretresite u manju posudicu s poklopcem, kao za mast za usne.

Saveti

- Dobijeni tekući puder ima srednji faktor pokrivanja, a ako želite blažu varijantu koja deluje kao tonirana krema, dodajte više hidratantne kreme.

- Ovakav puder nema konzervanse niti druge slične sastojke i zato je bi najbolje bilo da dozu koju ste napravili potrošite za par dana.

- Mineralni tečni puder će na vašu kožu imati znatno blaže dejstvo od klasičnog pudera, a hidratantna krema će vašoj koži pružiti potrebnu vlagu.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: