Najčešće greške prilikom čupanja obrva i kako ih izbeći

Pravilno oblikovane obrve izuzetno su značajne za privlačan izgled lica. Saznajte kako možete izbeći greške koje najčešće nastaju tokom njihovog oblikovanja.

Izvor: Super žena

Utorak, 30.09.2014.

12:44

Default images

Koristite staru pincetu

Ako se zateknete u situaciji da jedva spajate krajeve, a dlačice jedva da možete da uhvatite, znajte da je pravo vreme da kupite nove. Takođe, nemojte ih mešati sa priborom za šminkanje kako se na njima ne bi namnožile bakterije. Obrišite ih posle svaje upotrebe i držite ih na posebnom mestu.

Suviše ste istanjili obrve, ili napravili “rupu”

Nemojte svaki dan čupati obrve, rizikujete da ih suviše stanjite i izmenite izgled lica. Sačekajte bar dve nedelje da ponovo izrastu, popune se i izgledaju ujednačenije.

Previše ste istakli luk obrve

Dame, ako ne želite da konstantno izgledate začuđeno, budite vrlo pažljivi kada naglašavate luk obrve. Potrudite se da zadržite prirodan oblik, nađite najvišu tačku obrve i čupajte dlačice ispod nje kako bi izgledala podignutije.

Zaboravili ste na gornji deo obrve

Nemojte zapostavljati ovu oblast! Ona predstavlja ključnu razliku između punih obrva koje izgledaju lepo i uredno, i punih obrva koje izgledaju zapušteno.

Preterali ste sa upotrebom olovke

Nije tajna da upotreba olovka može da učini da vaše obrve izgledaju besprekorno. Ali suviše tamne obrve izgledaće grubo i veštački. Cilj korišćenja olovke je definisanje obrva, ali ne tako da postanu suviše upadljive. Neka olovka bude za nijansu svetlija od nijanse obrva. I upamtite – svoje obrve treba da senčite, a ne da ih iscrtavate!

Foto: allymauro/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: