Nekoliko saveta za žene s dugom kosom

Dugu kosu koja je u dobrom kvalitetu treba gledati kao na nešto što bi mnoge poželele da imaju i tako se prema njoj i odnositi- kao prema nečem vrlo vrednom, a opet vrlo lako kvarljivom ako se ne održava i neguje.

Izvor: Miloš Fijatoviæ

Sreda, 10.09.2014.

15:28

Default images

Loše feniranje pretoplim fenovima i lošim četkama je pored amaterskog farbanja ono što najviše isušuje i ujedno upropašćava dugu kosu. Pri kupovini fena izaberite malo slabiji i provedite malo više vremena u sušenju kose, ili koristite smanjenu toplotu na fenu, ili ga odmaknite što dalje od kose ako je jako vruć.

Ne perite dugu kosu često (dva puta nedeljno je optimalno) jer šampon – deterdžent nagriza kosu. Koristite po mogućstvu što prirodnije šampone sa što manje hemije.

Redovno koristite pakovanja za kosu jer redovnim negovanjem duge kose naizgled ne posižete ništa i čini vam se da kosa ostaje ista kao i pre, ali ukoliko sve to ne biste činili kosa bi vam propala i taj efekat biste definitivno videli. Dakle nemojte da vas obeshrabri ako vam kosa posle svakog pakovanja nije fenomenalna.

Redovno šišanje je neophodno svakoj dugoj kosi, čiji su krajevi skloni cvetanju i sušenju, a koje ima tendenciju da se proširi i na dužinu vlasi koje se ne skraćuje redovno.

Redovno češljanje se preporučuje onim dugim kosama koje su suvlje, ali tu treba biti vrlo pažljiv i češljati plako i bez čupanja jer se u suprotnom postiže kontra efekat.

Izbalansirana ishrana i uzimanje dovoljne količine vode čine da duga kosa ima potporu i iznutra, jer ono što je blagotvorno za ceo organizam se odnosi i na kosu.

Miloš Fijatović, frizerski salon “Fijatović”

Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: