Šta frizeri žele da znate

Saznajte šta nikako ne treba raditi u frizerskom salonu...

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2014.

14:00

Default images

Obavestite svog frizera o odlaganju zakazanog termina najmanje 24 sata unazad

Otkazivanje tretmana ili čak izbegavanje da se pojavite jednostavno je nepristojno koja god situacija bila u pitanju (da ne pominjemo da to košta vlasnike salona). Zato, ako dođete u situaciju da morate da odložite odlazak, frizera obavestite o tome bar 24 sata pre zakazanog termina.

Ako farbate kosu, dođite sa čistom kosom

U prošlosti, ako ste dolazili na farbanje, frizer bi vam rekao da dođete sa prljavom i masnom kosom kako biste je manje oštetili. Međutim, danas su boje manje agresivne i teže se apsorbuju preko prljave kose. Zato sledeći put nemojte preskočiti pranje.

Nemojte govoriti frizeru kako da radi svoj posao

Da li zubaru govorite kako da popravi plombu? Naravno da ne! Veliki broj žena pokušaće frizeru da „održi lekciju“ o tome koje proizvode i kako da koristi, a pritom zaboravlja da su frizeri godinama učili i sticali iskustvo.

Ostavite taj mobilni telefon

Znamo da je frizerski salon mesto na kom treba da se opustite, ali jednosatni razgovor o tome kako je vaš posao težak, kako je vaš prijatelj dosadan ili u lokalnom butiku nema veličine za vas, može biti vrlo iritantan. Ne verujemo da biste isto tako razgovarali tokom lekarskog pregleda, tako da – ispoštujte vreme frizera i svedite razgovor telefonom samo na najhitnije pozive.

Ostavite decu kod kuće

Vlasnici salona obično nemaju ništa protiv toga da povedete dete, a mnogi od njih i sami imaju decu. Međutim, za neke od najtraženijih tretmana poput farbanja, šišanja i feniranja nekad je potrebno i do četiri sata. Očekivati da mališani toliko dugo sede mirno naprosto nije fer. Da ne pominjemo udisanje svih tih hemikalija. Zato, ako ikako možete, angažujte bake, unajmite bebisiterku ili pomerite zakazani termin.

Kašnjenje je nepristojno

Razumemo da se dešava da dođe do zastoja u saobraćaju, da su deca baš tada upala u hiperaktivno stanje ili ste shvatili da ste ostavili upaljenu presu za kosu i morali da se vratite. Šta god bilo u pitanju, svakako bi trebalo da o tome obavestite frizera kako bi odložio termin ili uslužio klijente koji za to vreme čekaju.

Ne prelazite granice

Vrlo je važno da mušterije shvate da frizerka nije ni prijateljica ni pshoterapeut. Razgovori o ženskim temama su dozvoljeni, ali iznošenje detalja iz privatnog života, poput zdravstvenih ili bračnih problema je već nepristojno.

Imajte obzira prema frizeru

Dužnost frizera je da napravi frizuru koja će istaći ono najbolje na osobi – odgovarati tenu i crtama lica, a usput ostvariti ono što vi želite. Međutim, desi se da mušterija pokaže sliku slavne ličnosti i zahteva da izgleda baš tako, a bude nemoguće da se to izvede. Mnogo je stvari koje frizer treba da uzme u obzir prilikom tretiranja kose, zato sledeći put imajte obzira prema njemu/njoj.

Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: