Šta je potrebno kosi posle mora?

Svaka kosa na moru, odnosno na letovanju pretrpi mali tretman, veći ili manji u zavisnosti od toga koliko ste vodili računa o njoj, odnosno koliko su vam to prilke dozvolile.

Izvor: Miloš Fijatoviæ

Sreda, 27.08.2014.

13:55

Default images

Uglavnom je neizbežno da kosa bude suvlja i svetlija nego kada ste krenuli na odmor. Ovo i ne mora da bude lose, a uglavnom i nije bar što se tiče vizuelne strane. Kada ste posle odmora sveži i preplanuli od sunca, tada vam se i kosa (koja je svetlija i suvlja i izgleda i pomalo prelomljeno) uklapa u ceo taj sveži izgled pa je najlepše nako vreme očuvati taj izgled ne raditi ništa sa kosom.

Kada ten počne da bledi tada se i cela ova magija vašeg izgleda urušava i kosa koje vas je do skora krasila sada deluje mrtvo i potrošeno i vreme je da se njome pozabavite.

Uglavnom su tri stvari potrebne kosi posle mora i to:

- Šišanje je za kosu posle mora obavezno jer uvek najgore prođu krajevi kose koji su osetljivi na sunce, vrućinu, a pogotovu na so. Sve isušene krajeve treba ošišati bez obzira koliko to mučno bilo jer alternativa je da probate da ih oporavite različitim tretmanima, ali to ne daje rezultat- previše oštećenu vlas je nemoguće povratiti.

- Zato treba vrlo voditi računa da se dužina kose koja je bila na moru oporavi od stresa, pa su pakovanja, maske i tretmani za hidrataciju kose obavezni i nemojte se zaustaviti posle jednog tretmana jer je njegov učinak ograničen. Preporuka je da bar tri puta ponovite ovak postupak u kraćem vremenskom periodu.

- Farbanje kose posle mora je tretman koji je najefektniji u osvežavanju izgleda i stanja izmučene i ispoštene kose. Kada kosu napunite pigmentima kao da joj udahnete novi život, obnovljena boja kose vam popravlja i osvežava kompletan izgled kao retko koji drugi tretman. Pokušajte da ovo farbanje izvedete na najblaži mogući način jer vam je kosa posle mora osetljiva i lako se oštećuje.

Miloš Fijatović,
frizerski salon “Fijatović”

Foto: Gabriel Flores Romero/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: