Njima je posao da izgledaju dobro: Evo kako modeli to postižu

Naporan život modela i stalni zahtevi za dobrim izgledom učinili su da se, tokom godina, okrenu zdravim navikama i pridržavaju ih se. Evo kako one to postižu i šta nam savetuju...

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

11:49

Default images

1. Hidratacija

Nemojte se iznenaditi ako primetite da tokom revije modela u Njujorku svaki model nosi flašicu vode sa sobom. Hidratacija je ključ zdrave ishrane i održavanja normalne telesne težine, tako da je ovo najbitniji savet. Dehidratacija utiče na varenje i može izazvati zatvor, usled čega se voda skuplja u organizmu, a hronična dehidratacija može izazvati trajno taloženje kilograma. Sa druge strane, ukoliko redovno unosite vodu, oslobodićete se toksina i viška vode iz organizma. Pošto žeđ često brkamo sa glađu, redovno unošenje vode odvratiće vas od grickalica za kojima biste obično posegnuli.

2. Mali, ali česti obroci

Modeli najčešće nemaju dovoljno vremena da sednu i pojedu tri normalna obroka dnevno. Zbog toga će istu količinu hrane podeliti na nekoliko manjih obroka. Pošto često provedu ceo dan na nogama, opredeliće se za voće, povrće, orašaste plodove ili semenje jer ove vrste hrane lako stanu u tašnu. Ako znate da ćete imati naporan dan i malo vremena za obrok, ovo je savršen savet za vas.

3. Sokovi ili sveži napici od povrća

Neki modeli drže dijete na bazi sveže ceđenih sokova pre velikih snimanja ili revija. Iako se ne preporučuje da ova vrsta posta traje dugo, sveže ceđeni sokovi i slični napici puni su vitamina i odličan su način da unesete nutrijente i vlakna. Napravite sok za doručak ili ga popijte u toku dana, kad vam opadne nivo energije.

4. Izbegavajte meso i mlečne proizvode

Mnogi modeli pred važna snimanja izbegavaju unos proizvoda životinjskog porekla. Prema acido-baznoj dijeti, vrste hrane poput mesa, mlečnih proizvoda ili one koja sadrži zasićene masti, izazivaju gomilanje kilograma, akne i mnoge druge zdravstve probleme. Iako efikasnost ove dijete nije u potpunosti dokazana, smanjenje unosa ovih proizvoda svakao će vam pomoći da smanjite težinu.

5. Izbegavajte dijetalne gazirane napitke i žvakaće gume

Iako ne sadrže kalorije, ove namirnice mogu ne samo izazvati dobijanje na težini, već i učiniti da izgledate naduveno. Otarasite se veštačkih zaslađivača i opredelite se za vodu.

6. Jedite više svežeg voća i povrća

Modeli shvataju da ste ono što jedete. Ukoliko imate akne ili suvu kožu, redovno konzumiranje voća i povrća smanjiće upalne procese, čak i one poput psorijaze. Bobice i citrusno voće odlični su za probleme sa kožom a njihov mali kalorijski iznos pomoći će vam da se otarasite viška kilograma.

7. Naspavajte se

Život modela izuzetno je naporan. Između snimanja, revija, žurki i putovanja s posla na posao, vrlo lako se može desiti da propuste par sati sna. Hroničan nedostatak sna utiče na prevremeno starenje i izaziva iscrpljenost, ali takođe može da povisi nivo kortizola i tako izazove gojaznost. Zato se obavezno dobro naspavajte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: