Lasersko uklanjanje dlačica: Trajno rešenje problema

Neželjene dlačice problem su kod mnogih žena, ali laserski tretmani uklanjanja dlačica nude vam trajno rešenje.

Izvor: Super žena

Utorak, 05.08.2014.

16:32

Default images

Ukoliko ste se bavili mišlju da se podvrgnete laserskim tretmanima uklanjanja dlačica stručnjaci savetuju da je zima pravo vreme za to.

"Jedan od najvećih rizika jeste ukoliko se izlažete suncu pre tretmana jer tako možete dobiti pigmentaciju“, kaže Sali Kusel, dermatolog jedne privatne klinike u Sidneju.

Kako funkcioniše lasersko uklanjanje dlačica?

Bilo koji deo tela koji ima smeđe dlačice može se tretirati laserom – predeo ispod pazuha, bikini zona i noge su najpopularnije kod žena, dok su to kod muškaraca brada, grudi i leđa.

Proces podrazumeva uništavanje folikula dlake, a svako od nas se rodi sa 5 miliona takvih, od kojih je samo milion na glavi. Laser pušta svetlo u dlaku u rastu i uništava njen folikul.

Kuselova kaže je potrebno obaviti više tretmana sa razmakom od četiri do osam nedelja zavisno od regije sa koje uklanjate dlačice.

„Svakim tretmanom uklanjate 10 do 30 odsto dlačica, a tretmani se nastavljaju sve dok dlačice u potpunosti ne prestanu da rastu“, izjavila je.

Ipak, Kusel naglašava da je najteže tretirati dlačice na licu zbog konstantnog rada hormona koji mogu stimulisati novi ciklus facijalnih dlačica.

Ko može da se podvrgne ovakvim tretmanima?

Pre tretmana laserom poželjan je sistematski i dermatološki pregled kako bi se utvrdilo da je sve u redu sa zdravljem. Laserima je potrebna koža sa pigmentnom zbog čega se kod ljudi sa prirodno crvenom i plavom kosom ne postižu dobri rezultati, dok na beloj i sedoj kosi uopšte nema efekta.

U tom slučaju, Kaselova savetuje elektrolizu, takođe trajnu ali mnogo boliniju metodu. Laserski tretmani se takođe ne preporučuju trudnicama, kao ni tokom prehlade ili stanja poput lupusa.

Ono što je zapravo najvažnije jeste da oblast s koje želite da uklonite dlačice ne sme biti depilirana ili sunčana najmanje tri nedelje pred sam tretman.

Sigurnost kože na prvom mestu

Stručnjaci ističu da jačina lasera mora odgovarati vašem tipu kože, a ukoliko to nije slučaj na vašoj koži mogu ostati trajne fleke ili ožiljci. Upravo iz ovih razloga je važno da ovakve tretmane radite u klinikama gde su zaposlena stručna lica.

foto: ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: