Leto u gradu: 9 načina da izgledate prelepo

Evo nekoliko trikova koji će vas pretvoriti u fatalnu zavodnicu spremnu za svaki ljubavni izazov...

Izvor: Cosmopolitan.rs

Nedelja, 27.07.2014.

13:12

Default images

1. Obrve pod konac

Guste obrve su u trendu ove sezone! Priroda vas nije obdarila? Opustite se. Bitno je samo da izvučete maksimum od onoga što imate, tako da vaše obrve izgledaju što je prirodnije moguće. Ne pokušavajte da stvorite veći volumen, već poradite na simetriji. Počupajte dlačice koje štrče van trenutnog oblika obrva, a zatim ih ujednačite. Ako niste zadovoljni postojećim oblikom, promenite ga, ali vodite računa o simetriji.

P. S. Obrve gotovo nikada nisu jednake dužine, pa krajeve ujednačite mekanom olovkom u boji najpribližnijoj boji vaših obrva!

2. Letnja nega kose

Sunce i vazduh u klimatizovanim prostorijama izuzetno loše utiču na kosu jer isušuju vlasi. Ovo naročito važi za farbanu kosu pa se zato pobrinite da je pravilno negujete kako bi zdrava dočekala jesen! Odaberite neku hranljivu masku namenjenu oštećenoj kosi i nanosite je bar jednom nedeljno. Ako se borite sa „bujanjem kose“ izazvanim vlagom u vazduhu, pre izlaska napolje u kosu utrljajte preparat za negu na bazi ulja.

P. S. Za one koji mnogo vremena provode na otvorenom dobri su preparati u spreju za zaštitu kose od sunca!

3. Upečatljive oči

Za urbane gradske cice koje su celog dana u pokretu ajlajner na očima u kombinaciji sa nude usnama predstavlja idealan make up izbor. Neće vam biti potrebno mnogo vremena da se našminkate, a u svakom trenutku ćete izgledati odlično - bilo da ste na poslu ili kafi sa najboljom drugaricom. Samo se pobrinite da vaša šminka ostane na mestu od jutra do večeri - koristite vodootpornu olovku za oči ili ajlajner koji će odoleti i najvišim temperaturama.

P. S. Kako usne ne bi bile potpuno „gole“, namažite ih prozirnim sjajem ili karminom u nekoj nude nijansi!

4. Osveženje i nega

Na kraju naporne radne nedelje, pre nego što se otisnete u noćni provod, priredite sebi užitak u spa kupki. Napunite kadu hladnijom vodom i umesto soli za kupanje ubacite sok od jedne ceđene narandže i crvenog grejpfruta. Voda će mirisati toliko neodoljivo da ćete poželeti da je popijete! Posle pola sata osećaćete se svežije i energičnije, a koža će mekoćom mamiti na dodir.

P. S. Da biste tokom noćnog provoda zadržali tu svežinu, posle kupke nanesite neki osvežavajući dezodorans!

5. Brza frizura

Kosa vezana u visoki konjski rep može da izgleda seksi u mnogim prilikama - od poslovnog sastanka do večernjeg izlaska. Ovo je takođe i idealan način da sklonite kosu sa lica i vrata i rashladite se tokom vrelog letnjeg dana. Kako bi ova frizura izgledala još izazovnije i modernije, ispravite kosu presom pre nego što je podignete i vežete u rep.

P. S. Nestašne pramenove koji iskaču sa strane ukrotite lakom za kosu!

6. Perfektno matiran ten

Znamo, znamo... Nikako ne možete da ugodite svojoj koži preko leta! To je potpuno normalno jer toplota širi pore i utiče na jače lučenje sebuma što rezultira nepodnošljivim masnim sjajem lica. Ali, i za to postoji rešenje! Zamenite svoj uobičajeni preparat za negu lica gel kremom koju koža momentalno upija. Njena prijatna tekstura hidrira kožu, ali ne ostavlja mastan trag pa je ovo ujedno i idealna podloga za make up.

P. S. U svoju torbicu obavezno ubacite papiriće za matiranje tena!

7. Koža kao kašmir

Nikako ne zanemarujte kožu tela tokom najtoplijih meseci u godini. To posebno naglašavamo ako mnogo vremena provodite u klimatizovanom prostoru. Hladan vazduh u ovakvim prostorijama izuzetno isušuje kožu i čini je grubom. Zato je neophodno da u ovom periodu godine pojačate negu tela hidrantnim preparatima. Ako sa druge strane dosta vremena provodite napolju, obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom jer sunce ne samo da izaziva opekotine, već i mnogo isušuje kožu.

P. S. Za negu tela tokom leta birajte rashlađujuće gel teksture ili losione u spreju!

8. Fokus na usnama

Zašto? Pa zbog toga što ćete sa istaknutim usnama izgledati sređeno i zavodljivo i to uz minimalno truda. Da biste izbegli topljenje i razlivanje ruža izazvano visokim temperaturama, birajte dugotrajne formule. Ovi ruževi dobijaju još jedan plus zbog svog modernog mat izgleda! Ako niste ljubitelj ovakvih karmina i jakih nijansi na usnama, odaberite sjaj u boji. On je mnogo prozračnijeg izgleda, a većina njih ima i neodoljiv voćni miris.

P. S. Pola sata pre šminkanja stavite ruž ili sjaj u frižider - dobićete savršeno osveženje na usnama!

9. Vitaminska maska

Posle ludih letnjih žurki i neprospavanih noći vašem licu je potrebna energetska „bomba“ kako biste mu vratili odmoran i svež izgled. Uradite to prirodnom maskom na bazi krastavca! Oljuštite jedan krastavac i sameljite ga u blenderu, a zatim nanesite ovu smesu na lice i držite je oko 10 minuta. Zahvaljujući bogatstvu osvežavajuće vode, vitamina i protivupalnim svojstvima, krastavac će za ovo kratko vreme oporaviti vašu kožu i vratiti joj zdrav sjaj.

P. S. Pre nego što stavite krastavac u blender, isecite dva kolutića za oči!

Izvor: cosmopolitan.rs
Foto: anankkml/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: