Kako oživeti beživotnu kosu nakon letovanja?

Kako sunce, visoke temperature i toplo more prijaju nama, tako ne prijaju našoj kosi. Porčitajte kako da oporavite svoju kosu nakon letovanja…

Izvor: ljepota.ba

Subota, 26.07.2014.

16:10

Default images

Pored hemikalija kojima skoro svaka žena tretira svoju kosu, na strukturu kose najviše utiču sunčevi zraci. Prema tome leti su vam potrebni preparati koji sadrže zaštitni faktor, kako vam kosa ne bi postala lomljiva, kako ne bi pucala i gubila boju i sjaj.

Masna kosa

Čak i masna kosa može da bude oštećena i ispucalih vrhova. Kako biste vratili sjaj vašoj kosi nemojte često češljati kosu ili prolaziti prstima kroz nju. Kosu redvno perite šamponom za masnu kosu, a ukoliko morate da koristite balzam stavite ga samo na vrhove, nikada od samog korena. Potrudite se da kosu ne perete vrućom vodom i kada koristite fen nemojte ga previše približavati korenu kose.

Ofarbana kosa

Kako biste sačuvali sjaj i boju ofarbane kose koristite šampone namenjene za farbanu kosu. Takođe i balzami trebaju biti takvi da sadrže komponente koje će sačuvati sjaj i intenzitet boje. Ako je vaša kosa ipak izbedela nemojte je ponovo farbati, nego je osvežite kolor šamponom, farbom bez amonijaka ili farbom na biljnoj bazi. Na taj način vaša kosa će izgledati blistavo, a nećete je izlagati dodatnim oštećenjima.

Zaštita od hlora i morske soli

Kosu biste svakako trebali da zaštitite od hlora i morske soli. Najbolji način za to je da svaki put kada izađete iz bazena ili mora kosu isperete. Bilo bi dobro da nosite kapu za kupanje koja će vas zaštiti od ovih faktora. Plava farbana kosa ili kosa sa pramenovima pozeleni nakon kvašenja u bazenu. Tu možete da primenite jednostavan trik kako biste izbegli zelenilo kose. Na kosu stavite kečap, držite ga oko 20 minuta. Nakon toga kečap isperite mlakom vodom i zatim kosu operite na uobičajan način sa šamponom.

foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: