Greške u farbanju kose koje vam dodaju godine

Boja kosa nam najbolje može pomoći u tome da izgledamo mlađe. Nekad, žene nisu baš toliko svesne koliko boja kosa utiče na našu pojavu. Pročitajte savete stručnjaka šta izbegavati tokom farbanja...

Izvor: Super žena

Četvrtak, 10.07.2014.

16:00

Default images

Udaljavate se previše od prirodne boje kose

Prava boja kose je ona koja vam je suđena – ona koja se najbolje slaže uz vaš ten i ne izgleda veštački. Kada se uputite frizeru imajte na umu da morate postići prirodan izgled, a ne potpuno suprotan. Ako ste tamna brineta nemojte se previše udaljavati od braon tonova. Ukoliko ste tamnija plavuša držite se zlatnih pramenova. Ukoliko uvedete potpuno novu boju kose izgledaćete mnogo starije.

Previše ste potamneli kosu

Svi smo barem jednom videli zift crnu koja je toliko crna da vuče na teget – ona zapravo ne izgleda kao prava kosa. Stručnjaci kažu da će vam ta boja „isisati“ život sa lica i učiniti vas bezličnim. Ukoliko želite da pokrijete sede ne morate ići u krajnost već uraditi pramenove, a ako se farbate sami kod kuće stručnjaci savetuju da kupite nijansu svetlije od boje koju želite – „Žene ostavljaju boju previše dugo i onda ona potamni previše. Kako biste ispravili ovu grešku morate ići kod frizera i blajhati se“. Ako baš želite da potamnite kosu držite se srednje braon kose.

Previše ste posvetleli kosu

Dobra stvar posvetljivanja kose jeste ako imate žito plavu kosu poput Dženifer Aniston i ona vas podmlađuje. Ipak, žene često preteraju pa toliko posvetle kosu da ona vuče na sedo. Plavuše generalno hodaju po tankoj liniji između plave koja vam daje toplinu i one koja vas čini hladnom. „Trik je pronaći pravu zlatno-plavu koja vam daje savršen izgled“, savetuju frizeri dodajući da ako morate više šminke da stavljate znači da ste izabrali pogrešnu nijansu plave. Takođe je važno izabrati pravi konrast između boje kože i kose, jer vas platinasto plava potpuno može izbedeti.

Uništili ste kosu

Šta vas više može postarati do sede kose? Oštećena i suva kosa! Kako ste stariji kosa postaje slabija i manje otpornija pa se lako može uništiti od previše farbanja. Tretirajte je pakovanjima za suvu i obojenu kosu kako biste je ojačali. Ukoliko želite da se posvetljujete i mislite da vaša kosa to može izdržati uradite to u fazama kako biste je što manje oštetili.

Upadljivi pramenovi

Zaista ne želite pramenove veličine zebrine šare. Poenta pramenova je da vaša kosa izgleda kao da ju je poljubilo sunce. Ako zađete u teritoriju gde je ona previše svetla to će vam dodati godine. Zamolite vašeg frizera da vam uradi par pramenova oko lice. Balajaž tehnikom ćete postići savršene prirodne pramenove.

Koristite pogrešne proizvode za sitlizovanje

Proizvodi na bazi alkohola će isušiti vašu kosu i učiniti da farba brže bledi. Ipak, jako je teško izbeći takve proizovde, zato bar pokušajte da smanjite njihovu upotrebu.

Često pranje kose

Stručnjaci savetuju da umesto čestog pranja radije izaberete šampon za suvo pranje kose. Svaki put kada operete kosu skidate boju kojoj se ispiranjem gubi sjaj, a to vas automatski čini starijom.

Eksperimentišete ekstremnim bojama

Osim ako niste Kejti Peri zaobiđite dugine boje na kosi. Kako žene stare njihova kosa postaje sve lomljivija zbog hormonskih promena. Pink, ljubičaste i plave farbe za kosu uglavnom zahtevaju posvetljivanje kose, što zahteva blanš... dakle krug koji se završava oštećenom kosom. Druga stvar, nema ničeg lepog u tome kada neko stariji od 40 godina nosi pink kosu.

foto: outnow.ch

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: