Depilacija kod kuće: Napravite vosak za samo nekoliko minuta

Ova vrsta skidanja dlačica zove se egipatska depilacija, a pogodna je za ljude koji imaju problema s kožom jer ne izaziva iritaciju.

Izvor: prva.rs

Četvrtak, 03.07.2014.

12:40

Default images

Sastojci:
  • 2 šolje šećera
  • ¼ šolje vode
  • ¼ šolje limunovog soka
  • 1 mala kašikica meda
Priprema:

U manju šerpicu ili lonče sipajte šećer i rastopite ga na srednjoj vatri, ali ne potpuno. Dok je smesa gusta u nju sipajte limunov sok i vodu. Sve sastojke zajedno kuvajte na tihoj vatri oko 5 do 10 minuta dok smesa ne postane zlatne boje.

Nakon što ste pripremili smesu ohladite je u potpunosti. Izvlačite kuglice veličine oraha koje ćete oblikovati dlanovima. Kasnije tu kuglicu razvlačite sve dok ne postane potpuno svetle boje. Tako oblikovanu šećernu pastu namažite isključivo po suvoj koži i to u smeru rasta dlake, a brzim pokretom povucite traku u suprotnom smeru.

Pasta ne bi trebalo u potpunosti da se stvrde, pa činiju sa njom stavite u činiju s mlakom vodom. Ukoliko se previše rastopi prebacite je u frižider.

Napomena: Dlačice u trenutku depilacije treba da budu dugačke od tri do pet milimetara. Štaviše, egipatska depilacija slabi folikul dlake i usporava njen rast, a u nekim slučajevima i potpuno zaustavlja rast dlake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: