Vreme je za sunčanje: Ovo su pravila savršenog tena

S prvim sunčevim zracima i dolaskom leta svi bismo voleli da imamo već preplanulu kožu jer tako mnogo zdravije i lepše izgledamo i sve nam lepše stoji. Često se zaboravimo koliko je važno da se pazimo sunca u trci za što bržim crnjenjem.

Izvor: Super žena

Četvrtak, 03.07.2014.

15:33

Default images

Evo nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate ukoliko volite dugo da ležite na suncu:

1. Nikada nemojte da zaboravite da namažete zaštitini faktor.

2. Nemojte se sunčati u period kada je sunce najjače, od 11h do 16 časova.

3. Ukoliko volite da se mažete prirodniom uljima kako bi dobili lepšu nijansu nemojte to raditi prvih dana letovanja dok vam koža ne potamni i navikne se na sunce.

4. Da li ste znali da broj zaštitnog faktora označava koliko dugo možete da budete na suncu, a ne koliko vas jako štiti od sunčevih zraka. Na primer, ako izgorite na suncu bez zaštite posle deset minuta, faktor 15 omogućiće vam da na suncu budete 150 minuta, faktor 30 da na suncu budete 300 minuta i tako dalje. SPF (Sun protect factor) je mera koja označava koliko dugo možete da ostzanete na suncu pod zaštitom. Manji faktor ne znači da ćete više pocrneti.

5. Kada mažete faktor, budite sigurni da ste ga naneli na sve delove tela jer postoje neki koje zaboravite, a mogu da izgore, kao što su tabani, uši, vrat, usne…

6. Nemojte da zaboravite da na glavi uvek imate šešir, kačket ili maramu koja će štititi vase teme da ne izgori. Inače, to zna da bude jako neprijatno.

7. Usne su jedan od delova tela koje obično zaboravite da zaštitite. Ukoliko ih niste namazali balsamom sa zaštitnim faktorom usne mogu da vam oteknu kao posledica jakog sunca. Zato, nemojte da zaboravite da zaštitite baš svaki deo vašeg tela.

foto: papaija2008/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: