Greške koje pravite kada čistite lice

Čišćenje lica vam se možda čini potpuno jednostavnim, ali ako to radite pogrešno možete itekako naštetiti koži lica. Otkrivamo vam greške koje treba da prestanete da pravite kada čistite lice.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2014.

16:43

Default images

Maramice – Maramice su verovatno najjednostavniji i najbrži način čišćenja lica, ali čestom upotrebom mogu oštetiti delikatni sloj kože ostavljajući je izloženom štetnim uticajima nečistoća i sunca. Trudite se da ih koristite što ređe. Umesto maramicama, lice čistite gelom i vodom.

Voda – Vrela voda može naštetiti koži, baš kao i previše hladna voda. Najbolje je da se umivate mlakom vodom.

Nemojte preterivati – Mnoge žene misle da prekomerno trljanje i čišćenje najbolje uklanjaju nečistoće. Istina je da vam agresivnost može samo naštetiti. Ako oštetite površinski sloj, koža će biti gruba i sklonija iritacijama. Stoga, potrudite se da lice očistite dobro, ali ne i agresivno.

Piling – Sa pilingom treba da budete umereni. Žene obično previše grubo uklanjaju odumrle ćelije kože čime izazivaju upale i iritacije ili piling uopšte ne koriste čime izazivaju pojavu mitesera i akni.

Skidanje šminke je obavezno – Nikada, ali baš nikada u krevet ne odlazite našminkane. Koža mora da diše, a pod slojevima šminke to je jednostavno nemoguće. Stoga se potrudite da skinete šminku i lice očistite pre odlaska u krevet.

Izvor: ljepota
Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: