Koja veličina odeće žene čini srećnim?

Žene koje nose konfekcijski broj 42 najzadovoljnije su svojim telom, navodi se u rezultatima novog istraživanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

18:54

Default images

U Britaniji konfekcijski broj 16, u ostatku Evrope 42 do 44 - svakako univerzalno L, magična je formula ženskog zadovoljstva, budući da se one u ovoj veličini osećaju udobno u svojoj koži.

Tim istraživača došao je do rezultata koji kaže da se 74 odsto žena koje nose pomenutu veličinu oseća zadovoljno svojim izgledom. Oni su naveli da žene s oblinama, kao Merilin Monro, imaju više samopouzdanja i osećaju se udobnije u sopstvenoj koži, te savetuju da zaboravite na mantru da je "mršavost ključ sreće"

S druge strane, čak 52 odsto mršavijih žena izrazilo je želju da ima obline kao kuvarica Najdžela Loson ili pevačica Bijonse, koje su na vrhu liste poželjne ženske građe.

"Divno je videti da su žene s oblinama konačno stekle potrebno samopouzdanje i prihvaitle svoju građu, zbog koje se osećaju dobro. To je prvenstveno zahvaljujući poznatim ličnostima koje na crvenom tepihu ponosno pokazuju svoje telo. U međuvremenu i mediji su počeli da veličaju lepotu žena s oblinama, što je svakako doprinelo većem samopoštovanju“, kaže Gari Kibl, portparol sajta Litlvuds.
Pročitajte kojim modnim zapovestima mora da se vodi svaka žena s naglašenim oblinama:
  • Oblačite se u skladu sa oblikom tela i njegovom veličinom
  • Obavezno naglasite određeni deo tela jačom bojom ili dezenom
  • Nosite udobnu odeću koja ima oblik i kroj, a ne nešto pripijeno, što će na vulgaran način naglasiti obline
  • Uložite novac u kvalitetne materijale, koji će vam pružiti potrebno samopouzdanje i udobnost
  • Važan je i kroj donjeg veša, koji će dodatno oblikovati delove tela koje treba da istaknete

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: