Trikovi uz koje se više nećete osećati debelo

Ugledavši sopstveni odraz u ogledalu, zaključili ste kako ste predebeli za bilo kakav izlazak, pa ste radije sele da gledate televiziju, tešeći se preteranim količinama čokolade. Mnogima je ovo poznat osećaj koji uglavnom ne odgovara stvarnosti. Naučnici tvrde da je slika koja nas čini predebelim ili premršavim zapravo iluzija koja nastaje u zadnjem delu mozga. Ovaj problem ćete rešiti uz deset saveta koji će promeniti vašu vizuru.

Izvor: zadovoljna.hr

Subota, 06.04.2013.

11:27

Default images

1. Nosite crveno

Uopšte nije bitno da li je reč o ružu za usne, laku za nokte ili pak komadu odeće - ima nečega u toj crvenoj boji koja vam u trenu probudi osećaj odvažnosti i naprosto nameće poštovanje.

Ako se odlučite za crvenu, to takođe pokazuje i kako ste osoba koja je spremna na rizik. Istraživanja su već pokazala da muškarci vole žene u crvenom i da će najpre prići onim pripadnicama lepšeg pola koje nose tu boju.

2. Stavite kaiš

Kaiš je možda poslednja stvar koju biste stavili na sebe dok se osećate tako debelo, međutim on može odlično oblikovati vašu figuru.

Samo treba znati odabrati onaj pravi – tanji, deblji, naglašenijih boja… zavisno od toga da li želite da stanjite ili naglasite svoj struk i odgovara li vašoj odevnoj kombinaciji.

3. Modni dodaci popravljaju stvar

Kako god da se osećamo, modni nas dodaci uvek osveže i razvesele. Famozne cipele, fenomenalne naušnice, lude torbice ili sunčane naočare mogu nam pomoći da istovremeno prikrijemo neke telesne nedostatke te istaknemo one delove tela koje bismo želeli pokazati.

4. Nosite odeću koja oblikuje vašu figuru

U vrećastoj odeći izgledaćete još deblje i biti još nezadovoljniji. Nema smisla da se osuđujete na trenerke i široke pantalone pored odeće koja se može odlično prilagoditi liniji vašeg tela.

Pod broj jedan tu je večni blejzer, koji može napraviti čuda u oblikovanju vaše figure. Svaki modni poznavalac potvrdiće vam kako su blejzeri univerzalni odevni komadi koji svakome dobro pristaju.

5. Odaberite štikle boje kože

Da li patite što ste preniski ili se osećate pomalo zdepasto? U tom slučaju produžite svoje noge nekim dobrim štiklama. Pripazite samo da njihova boja odgovara boji vaše kože, kako bi cipelice bolje odigrale ulogu vaših nožnih 'ekstenzija'.

Uzmite cipele s potpeticama od barem osam i po centimetara, kako bi se postigao dodatni efekat mršavljenja.

6. Frizerski trik za mršaviji izgled

Oblikovanje kose odličan je način za poboljšanje izgleda, samopouzdanja ili trenutnog raspoloženja. Zato zakažite svoj termin kod frizera. Možete i sami, kod kuće napraviti frizerski trik: skupite kosu u visoki konjski rep kojem ćete pomoću fena i malo laka za kosu dodati volumen kako bi vaše lice prividno izgledalo duže i mršavije.

7. Nabavite bolji grudnjak

Jeste li znali da čak 80 odsto žena nosi pogrešan grudnjak? Trebalo bi izabrati onaj grudnjak koji podiže liniju poprsja i produžuje udaljenost između grudi i bokova i tako čini vaš torzo dužim nego što on to zapravo jeste.

8. Sprečite nadimanje

Jedan od glavnih razloga zašto se osećate deblji nego što jeste može biti i nadimanje. Uobičajeni krivci za takvo stanje su bogata i masna hrana, veštački zaslađivači i gume za žvakanje.

Odmah stiže i dobra vest: možete izravnati svoj stomak povećanim unosom vode i redukovanim konzumiranjem hrane koja nadima, što se posebno odnosi na ugljene hidrate.

9. Meditirajte

Istraživanja pokazuju kako meditacija i joga mogu dovesti do pozitivnih promena raspoloženja. Kod osoba koje duže praktikuju meditaciju zabeležena je povećana gustina sive mase u mozgu koja je povezana s poboljšanjem samokontrole i podešavanjem emocija.

10. Naučite da budete samouvereni

Ako uđete u prostoriju zračeći samopouzdanjem i delujući kao da se osećate fantastično, niko neće ni primetiti da se osećate predebelo.

Da je utisak jako važan dokazuju i rezultati istraživanja koji otkrivaju da ćete, ukoliko ste samouvereni i sigurni u sebe, dobiti posao čak i ako niste najkvalifikovaniji za to radno mesto. S takvim stavom ćete, gde god da se pojavite, izgledati kao najveća lepotica!

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
Foto: sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: