Uređenje doma

Jednostavni feng šui saveti

Pre nego što odustanete i pomislite da je previše komplikovano uvesti feng šui u svakodnevicu, morate znati da ipak postoje laka pravila koja možete primeniti u vašoj kući.

Petak, 01.03.2013.

14:14

Izvor: smedia.rs

Default images

Podeli:

Jednostavni feng sui saveti Evo part saveta kako da od vaseg doma napravite udobnu i harmonicnu sredinu za stanovanje. 1. Eliminisite djubre Ovo je jedna od najlaksih i najbitnijih stvari koje morate da uradite. Prema feng suiju "cista kuca“ smatra se srecnom kucom. 2. Rascistite stari namestaj i stvari Izbacite sve ono sto ne volite, sto je polomljeno, ne moze brzo da se popravi ili ga uopste ne vredi popravljati, kao i stvari koje ne koristite vise od godinu dana. 3. Boje u kuci Boja je jedan od najjednostavnijih nacina za kreiranje dobrog feng suija. Boje, kao i muzika, popravljaju raspolozenje i sto vise harmonicnih boja apsorbujete tokom dana imacete veci osecaj blagostanja. Nemojte se plasiti da unesete zive boje u vas zivotni prostor. Boje su svetlost, a svetlost je ono sto pozitivno utice na nase raspolozenje. 4. Pustitie svetlost u kucu Uradite sta god mozete da sto vise prirodne svetlosti udje u vas dom. 5. Ostri uglovi Ostri uglovi su nosioci negativne energije. Ako su ka vama usmereni bilo kakvi ostri uglovi, oni vam salju negativnu energiju, pa povedite racuna o tome. 6. Vodite racuna o protoku vode Svi odvodni sistemi bi trebalo savrseno da funkcionisu. Oni su mesto koje odvodi negativnu energiju koju izbacujete kroz necistocu. 7. Radni sto Da biste opustenije radili i osecali se udobnije za vasim radnim stolom najbolje je da on bude okrenut ka vratima ili da dok sedite, krajem oka mozete da vidite vrata. 8. Nikako ne stavljajte tehniku u spavacu sobu Obavezno izbacite tehniku iz spavace sobe. I to ne samo televizor, vec i kompjuter i slicne uredjaje. 9. Kupatilo Vrata od kupatila pored spavacih soba treba da budu zatvorena nocu, kako bi se odvojile energije i funkcije svakog prostora. 10. Sirite pozitivnu energiju oko vas Iako ovo ne spada u feng sui savet svakako ce pomoci da lakse prebrodite svakodnevne probleme i ispunite zivot srecom. Izvor: smedia.rs Foto: Carlos Porto/FreeDigitalPhotos.net smedia.rs Pre nego sto odustanete i pomislite da je previse komplikovano uvesti feng sui u svakodnevicu, morate znati da ipak postoje laka pravila koja mozete primeniti u vasoj kuci. Laka pravila koja mozete primeniti u vasoj kuci uz feng sui.

Evo part saveta kako da od vašeg doma napravite udobnu i harmoničnu sredinu za stanovanje.

1. Eliminišite đubre

Ovo je jedna od najlakših i najbitnijih stvari koje morate da uradite. Prema feng šuiju "čista kuća“ smatra se srećnom kućom.

2. Raščistite stari nameštaj i stvari

Izbacite sve ono što ne volite, što je polomljeno, ne može brzo da se popravi ili ga uopšte ne vredi popravljati, kao i stvari koje ne koristite više od godinu dana.

3. Boje u kući

Boja je jedan od najjednostavnijih načina za kreiranje dobrog feng šuija. Boje, kao i muzika, popravljaju raspoloženje i što više harmoničnih boja apsorbujete tokom dana imaćete veći osećaj blagostanja. Nemojte se plašiti da unesete žive boje u vaš životni prostor. Boje su svetlost, a svetlost je ono što pozitivno utiče na naše raspoloženje.

4. Pustitie svetlost u kuću

Uradite šta god možete da što vise prirodne svetlosti uđe u vaš dom.

5. Oštri uglovi

Oštri uglovi su nosioci negativne energije. Ako su ka vama usmereni bilo kakvi oštri uglovi, oni vam šalju negativnu energiju, pa povedite računa o tome.

6. Vodite računa o protoku vode

Svi odvodni sistemi bi trebalo savršeno da funkcionišu. Oni su mesto koje odvodi negativnu energiju koju izbacujete kroz nečistoću.

7. Radni sto

Da biste opuštenije radili i osećali se udobnije za vašim radnim stolom najbolje je da on bude okrenut ka vratima ili da dok sedite, krajem oka možete da vidite vrata.

8. Nikako ne stavljajte tehniku u spavaću sobu

Obavezno izbacite tehniku iz spavaće sobe. I to ne samo televizor, već i kompjuter i slične uređaje.

9. Kupatilo

Vrata od kupatila pored spavaćih soba treba da budu zatvorena noću, kako bi se odvojile energije i funkcije svakog prostora.

10. Širite pozitivnu energiju oko vas

Iako ovo ne spada u feng šui savet svakako će pomoći da lakše prebrodite svakodnevne probleme i ispunite život srećom.

Izvor: smedia.rs
Foto: Carlos Porto/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare