Uređenje doma

Preuredite spavaću sobu uz minimalan trošak

Spavaća soba je mnogo više od prostorije za spavanje i opuštanje, ona odražava vašu ličnost, govori puno o vašim ukusima. Međutim, ponekad je teško postići željeni izgled te prostorije uz ograničen budžet i dizajnerski ukus.

Subota, 05.01.2013.

17:16

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Preuredite spavacu sobu uz minimalan trosak Ako zarko zudite za tim da vasoj spavacoj sobi udahnete novi izgled, da je osvezite i preuredite, ali nemate novaca za kupovinu novog namestaja i potpuno preuredjenje, uvek mozete posegnuti za malim izmenama koje sami mozete napraviti i koje vas nece kostati puno novaca. Nova boja na zidovima Ako vam vas proracun ne dozvoljava kupovinu nove posteljine i namestaja, onda je najbolji i najjeftiniji nacin da obnovite izgled sobe krecenjem zidova u neku drugu boju. Kante s bojom nisu toliko nedostupne, sami odaberete boju koju zelite i prihvatite se posla. Osim toga, ako posedujete kreativne sposobnosti, ne morate kreciti zidove, vec se poigrati i naslikati neke zanimljive detalje, te time stvoriti jedinstveni izgled sobe. Sta se nudi na buvljacima? Buvljaci su odlicno mesto na kojima mozete pronaci neke zanimljive i jeftine dekoracije i jedinstvene predmete za ukrasavanje. U vecini slucajeva, jedina razlika izmedju kupovanja u antikvarnicama i buvljacima je razlika u ceni. Zanimljivi dodaci, namestaj i razni detalji koje mozete pronaci na buvljacima mozda su idealni za novi i drugaciji izgled vase spavace sobe. Osim toga, mozete se i cenkati. Renovirajte stari namestaj Udahnite novi zivot vasem starom namestaju renovirajuci ga. Ako je u pitanju drveni namestaj, skinite staru boju i nanesite neku novu, osvezavajucu za drugaciji izgled. Drveno uzglavlje kreveta mozete takodje dekorirati pomocu tkanina ili druge boje. Uvek mozete i pretapacirati neki deo i staru tkaninu na stolici zameniti novom. Mozda zelite baldahin? Vas krevet moze dobiti atraktivniji izgled ako preko njega stavite neku laganu i transparentnu tkaninu koja ce padati sa stropa na koji ste dodali kukicu. Poigrajte se zidovima Ukrasite zidove u spavacoj sobi zanimljivim grafikama i detaljima: fotografijama, plakatima, tapetama... Danas u ponudi ima raznih ukrasnih nalepnica za zidove koje nisu previse skupe. Izvor: magazin.net.hr Foto: sxc.hu magazin net Spavaca soba je mnogo vise od prostorije za spavanje i opustanje, ona odrazava vasu licnost, govori puno o vasim ukusima. Medjutim, ponekad je tesko postici zeljeni izgled te prostorije uz ogranicen budzet i dizajnerski ukus. Spavaca soba je mnogo vise od prostorije za spavanje i opustanje, ona odrazava vasu licnost, govori puno o vasim ukusima.

Ako žarko žudite za tim da vašoj spavaćoj sobi udahnete novi izgled, da je osvežite i preuredite, ali nemate novaca za kupovinu novog nameštaja i potpuno preuređenje, uvek možete posegnuti za malim izmenama koje sami možete napraviti i koje vas neće koštati puno novaca.

Nova boja na zidovima

Ako vam vaš proračun ne dozvoljava kupovinu nove posteljine i nameštaja, onda je najbolji i najjeftiniji način da obnovite izgled sobe krečenjem zidova u neku drugu boju. Kante s bojom nisu toliko nedostupne, sami odaberete boju koju želite i prihvatite se posla. Osim toga, ako posedujete kreativne sposobnosti, ne morate krečiti zidove, već se poigrati i naslikati neke zanimljive detalje, te time stvoriti jedinstveni izgled sobe.

Šta se nudi na buvljacima?

Buvljaci su odlično mesto na kojima možete pronaći neke zanimljive i jeftine dekoracije i jedinstvene predmete za ukrašavanje. U većini slučajeva, jedina razlika između kupovanja u antikvarnicama i buvljacima je razlika u ceni. Zanimljivi dodaci, nameštaj i razni detalji koje možete pronaći na buvljacima možda su idealni za novi i drugačiji izgled vaše spavaće sobe. Osim toga, možete se i cenkati.

Renovirajte stari nameštaj

Udahnite novi život vašem starom nameštaju renovirajući ga. Ako je u pitanju drveni nameštaj, skinite staru boju i nanesite neku novu, osvežavajuću za drugačiji izgled. Drveno uzglavlje kreveta možete takođe dekorirati pomoću tkanina ili druge boje. Uvek možete i pretapacirati neki deo i staru tkaninu na stolici zameniti novom.

Možda želite baldahin?

Vaš krevet može dobiti atraktivniji izgled ako preko njega stavite neku laganu i transparentnu tkaninu koja će padati sa stropa na koji ste dodali kukicu.

Poigrajte se zidovima

Ukrasite zidove u spavaćoj sobi zanimljivim grafikama i detaljima: fotografijama, plakatima, tapetama... Danas u ponudi ima raznih ukrasnih nalepnica za zidove koje nisu previše skupe.

Izvor: magazin.net.hr
Foto: sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare