Zapamtite ovo ime: Ona nije još jedna obična pop zvezda

Viktorija Modesta, mlada pevačica iz Britanije, predstavila se svetu singlom “Prototype“. Iako će mnogi misliti da je još samo jedna u moru pop zvezdica, ova devojka je po mnogo čemu posebna.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

15:34

Default images

Stilom Dite fon Tiz dvadesetšestogodišnja Viktorija izazvala je toliko oduševljenje čelnika kanala 4 da su odlučili da ulože 200.000 evra u njen spot.

Poreklom Letonka, devojka izuzetne lepote pati od invaliditeta nakon greške lekara pri rođenju, zbog čega je imala dugogodišnje probleme s nogom. Ipak, želja za životom je bila jača, pa je sa samo 20 godina dobrovoljno odlučila da amputira problematičnu nogu kako bi mogla da ima što funkcionalniji život.

"Prva svetska pop bionik zvezda", kako je nazivaju, ne želi da je niko žali i odlučna je u nameri da svet zaboravi sve što je do sada znao o indvaliditetu. Umesto da bude ograničena Modesta je izabrala da izrazi svoju kreativnost i počne da se bavi muzikom i modelingom.

"Pop zvezde današnjice su izuzetno isprazne i uniformisane“, kažu Kris Bovil i Džon Alison, čelnici "Kanala 4" koji nazivaju Modestu pravom inspiracijom i primerom koji će razdrmati homogenizovanu pop scenu.
“Imam potpuno drugi način na koji radim stvari i nadam se da će ljudi na to dobro reagovati. Ne vodim se klišeima. Morate razmišljati šire, seliti se u nove zemlje, venčati se za nekoga ko nije u vašem fazonu, promeniti posao. Uradite ono što vam instinkt govori. Što se više trudite da živite život sa filma, to će uzbudljiviji on biti“, rekla je Modesta za “Dazed“.

Video pokazuje Modestu koja izgleda senzualno i snažno dok izvodi razne plesne pokrete, a pesma je u pop i elektro žanru. Ona je u spotu takođe pokazala da i proteza koju nosi može biti i te kako glamurozna kao i ona, a u nekim trenucima se i pioirala sa njom kada joj je poslužila pri izvođenju baletskih pokreta. Spot je već zadobio simpatije publike, posebno one s indvaliditetima, koji su sada još motivisaniji u nameri da vode normalan život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: