Glumica osuđena na 26 godina zatvora zbog bogohuljenja

Pakistanska glumica Vina Malik i njen suprug Asad Bašir Kand Mir Šakil-ur-Rahman osuđeni su svaki na 26 godina zatvora zbog "zlog čina“ bogohuljenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

12:22

Default images

Tridesetogodišnja glumica i njen suprug, koji je vlasnik najveće medijske grupe u Pakistanu osuđeni su na kaznu zatvora nakon što su u jednom televizijskom šou odglumili scenu venčanja baziranu na priči o braku ćerke proroka Muhameda dok je u pozadini svirala „pesma rugalica“.

Kako je presudio sud u Pakistanu, oni su ovom scenom uvredili osećanja muslimana u toj zemlji.

"Ovo što su oni uradili se ne može shvatiti olako, a takav potez mora biti strogo kažnjen“, navodi se u presudi.
instagram/iveenamalik
Inače, glumica se ne oseća krivom, a osim zatvorske kazne od 26 godina zatvora bračni bar bi trebalo da plati kaznu od 10 hiljada evra.

"Dvadesetšest godina! Molim vas, pa to je čitav život. Ali verujem u više sudove u Pakistanu. Kada dođe poslednja presuda ona će biti pravedna. Ništa loše se neće dogoditi“, izjavila je glumica koja je podnela žalbu na presudu.

Osim nje i njenog supruga kažnjen je i voditelj šoua Šesta Vaidi.

Glumica se trenutno nalazu u Dubaiju, a po povratku u Pakistan biće joj oduzeti pasoš i sve nekretnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: