Reklamna kampanja koja je izazvala 500 udesa

Zamislite ovo, vozite se po Moskvi i odjednom se pred vama nađe kamion s velikom fotografijom ženskih grudi.

Izvor: Super žena

Četvrtak, 16.10.2014.

13:17

Default images

Reklamna kampanja koja je smišljena tako da privuče svačiju pažnju izazvala je preko 500 saobraćajnih nesreća u samo jednom danu, a većina vozača vinovnika udesa su pripadnici muškog pola.

Fotografija ženskih grudi preko kojih piše "One privlače“ postavljena je na 30 kamiona koji su voženi kroz Moskvu, a autori kampanje nisu ni slutili kako će im se ona obiti o glavu.

Kada je policija počela da prima žalbe iznerviranih vozača, poslali su patrole i naredili da se fotografije pokriju.

"Išao sam na poslovni sastanak kada sam video kamion sa fotografijom ženskih grudi. Onda sam osetio da me je udario automobil iza, a vozač je rekao da ga je fotografija dekoncentrisala. Pobesneo sam, jer mi auto nije osiguran, nisam pri novcu, pritom sam i zakasnio na sastanak“, rekao je tridesetpetogodišnji vozač Ildar Jurijev.

Portparol marketinške kompanije Sarafan advertajzing je izjavio da su ženske grudi postavljene na stranama kamiona zapravo promocija novog vida reklamnog formata na tržištu.

"Planirali smo da ohrabrimo kompanije da se oglašavaju na bočnim stranama kamiona i mislili smo da bi ovo bio dobar način da privučemo njihovu pažnju. U slučaju svih saobraćajnih nesreća vlasnicima automobila ćemo pokriti sve troškove popravke automobila“, zaključuje se u saopštenju.

foto: youtube/screenshot

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: