Putinove ćerke: Misterija koja intrigira ceo svet

Dok je porodica Baraka Obame možda i previše izložena javnosti, Putinov porodični život jedan je od najbolje čuvanih tajni u modernoj istoriji.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

15:40

Default images

Ćerke Vladimira Putina - dobro čuvana tajna

foto: Beta/AP
Ćerke Vladimira Putina su jedna od najbolje čuvanih tajni Rusije, a pisani trag o nijma možete pronaći na tek nekoliko mesta na internetu. Dvadesetdevetogodišnja Marija, zvana Maša, i njena dve godine mlađa sestra Jekatarina, zvala Katja, nemaju profile ni na jednoj društvenoj mreži, a čak ni najveštiji paparaci i novinari američkih tabloida nisu mogli da saznaju mnogo toga o njima. Većina Rusa kaže da ne zna ni kako one izgledaju, pa ni da na ulici prođu pored njih.

Poznato je da su obe ćerke Vladimira Putina pohađale nemačke srednje škole, a zatim studirale na državnom Univerzitetu u Sankt Peterburgu. Kako je naveo "Njujork tajms“ 2012. godine, Maša je studirala biologiju, a Katja studije azijske kulture.

Za ćerke Vladimira Putina tvrdi se da su veoma lepe, što svedoči i jedna fotografija na Guglu, a obe su u stabilnim vezama. Mlađa Katja navodno živi sa Nikolajem Samalovom, dugogodišnjim prijateljem njenog oca koji je bio zadužen za vodeće projekte povodom Olimpijskih igara u Sočiju. S druge strane, Maša je u vezi sa holandskim biznismenom Joritom Fasenom, koji radi u jednoj ruskoj gasnoj kompaniji i žive u Holandiji.

Vladimir i Ljudmila – krah 30 godina dugog braka

Beta/AP, Mikhail Metzel (arhiva)
Iako su bili u braku tri decenije, Ljudmila Putin je vrlo malo poznata, budući da se retko pojavljivala sa svojim suprugom u javnosti. Kada bi se to desilo, obično bi u pitanju bio neki događaj od izuzetne važnosti ili izbori. Tada bi ruski fotografi ovekovečili par uz šaljiv naslov "Vidimo se za šest godina“.

Ipak, čini se da se javnost najviše zainteresovala za njihov odnos kada je Vladimir u junu 2013. godine objavio da se razvodi od supruge Ljudmile.

"Mi se praktično ni ne viđamo. Svako vodi svoj život“, rekao je tada na konferenciji za novinare.

Razvod braka nije označio prekid njihovih odnosa niti manjak poštovanja, pa je predsednik jednom prilikom izjavio da se neće ponovo oženiti dok prvo ne uda Ljudmilu.

"Mi ćemo uvek biti bliski. Zahvalna sam mu što me podržava u svemu“, rekla je tada njegova bivša supruga.

Suprotnosti se ipak privlače ili...?

BETA/AP, Mikhail Klimentyev (arhiva)
Ono malo što se znalo o Ljudmili izazivalo je čuđenje javnosti jer je ona zapravo karakterno sušta suprotnost od svog supruga. Ljudmila je veoma religiozna, pa je određeni period posle razvoda provela u manastiru.

Knjiga "Lomljiva prijateljstva“ iz 2001. godine izazvala je veliku pažnju javnosti zbog uvida u privatni život Putinovih, a napisala ju je Iren Pič, Ljudmilina bivša prijateljica i supruga jednog hamburškog bankara sa kojim je Putin sarađivao 1995. godine.

"Nažalost, moj suprug je vampir“, navodno je u šali izjavila Ljudmila za svog supruga, a on je uzvratio da je svako ko sa njom izdrži tri nedelje heroj i treba mu dići spomenik.

U knjizi piše i da je Ljudmila zaljubljenik u astrologiju i da obožava da priča o tome što je posebno nerviralo njenog supruga, koji bi odmah promenio temu.

"Govorila je da je Vladimir pravi muškarac za nju, jer ne pije i ne tuče je. Jedino nije volela što je često do kasno ostajao sa svojim prijateljima“, piše Iren.
Beta / AP Photo/Alexander Zemlianichenko/arhiva
Jednom prilikom tokom posete Hamburgu Ljudmila se požalila da je suprug ne tretira kao što ostali političari tretiraju svoje supruge, pa tako ne može u potpunosti da uživa u svom statusu – "Nikada neću biti kao Raisa Gorbačov“, navodno je rekla tom prilikom.

Dve prijateljice su takođe volele mnogo da pričaju o svojim brakovima, Bogu i kulturama iz kojih potiču.

"Muškarce uvek moraš čitati između redova“, bio je Ljudmilin glavni bračni savet.

Danas, Vladimir Putin je posvećen isključivo radu. Njegove ćerke su odrasle i žive svoje živote, a Ljudmila ne voli publicitet. Nijedan ruski novinar se nije usudio da pita da li Putin možda ima neku novu ljubav, ali njegovi portparoli su istakli da on nema u planu novi brak i da je trenutno samac.

"Voleli bismo da vas podsetimo da je privatan život Vladimira Putina i njegove porodice tabu tema za javne diskusije i medije“, pisalo je u ruskoj "Pravdi“ 2008. godine u jednom od poslednjih tekstova na temu Putinovih ćerki, čime se misterija o njihovim životima nastavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: