25 stvari koje niste znali o seriji "Seks i grad"

Ko ne voli "Seks i grad? Serija koja se svaki put gleda kao da je prvi krije mnogo zanimljivosti iza scene. O čuvenoj seriji izdvojili smo 25 stvari koje verujemo da niste znali.

Izvor: Super žena

Sreda, 24.09.2014.

14:34

Default images

1. Da li ste se pitali zašto nikada niste videli grudi Sare Džesike Parker? Samo u njenom ugovoru je pisalo da se Keri Bredšo nikada neće pojaviti gola na ekranu.

2. Postoji razlog zašto peta sezona ima samo osam epizoda. Naime, Sara je bila trudna sa sinom Džejmsom Vilkijem Broderikom, koji se rodio u oktobru 2002. godine.

3. Serija „Seks i grad“ je inspirisana nedeljnom kolumnom koju je Kendis Bušnel pisala za „Njujork obzerver“. Bušnelova je kreirala alter ego koji je nazvala Keri Bredšo kada je objavila knijgu, koja je zapravo kompilacija njenih kolumni.

4. Pravi gospodin Zverka je zapravo Ron Galoti, bivši dečko Kendis Bušnel, koji je bio izvršni direktor jednog magazina.

5. Režiser Daren Star je najviše profitirao od serije “Seks i grad”. On je Bušnelovoj platio samo 60.000 dolara za autorska prava na njene kolumne.
6. Čuveni stan u kom je Keri Bredšo živela prodat je 2012. godine za 9,65 miliona dolara.

7. Seriju su stalno pratile glasine da Sara Džesika Parker i Kim Katral, koja je glumila Samantu, nisu bile u dobrim odnosima. Iako glumice nikada nisu odgovarale na pitanja da li je tačno da se ne podnose, sve i da je bilo tako, izuzetno profesionalno su odradile posao.

8. Kim Katral je odbila ulogu Samante i to dva puta! Na kraju ju je dečko režisera Darena Stara ubedio da pruži ovoj seriji priliku.

9. Čuvena uvodna špica ima jednu veliku grešku. Autobus koji isprska Keri Bredšo u jednom trenutku je pun, a drugom prazan.

10. Pre rada na seriji “Seks i grad” Daren Star je bio odgovoran za čuveni Beverly Hills, 90210 i Melrose Place.
11. Čak i kada je u kadru bila od struka naviše Kim Katral je insistirala na tome da nosi visoke štikle. Kako kaže, to joj je davalo “bolji osećaj Samante”.

12. Ako obratite pažnju, primetićete da Nataša, Zverkina žena, uvek nosi belo. Sve do kraja priče ona je bila isključivo u boji vanile, koja se često smatra bezličnom.

13. U sceni u kojoj Trej prosi Šarlort ispred Tifanija čelnici čuvenog brenda nisu dozvolili ekipi da uđe unutra iz sigurnosnih razloga. Umesto toga, oni su morali da naprave lažni izlog Tifanija, pa čak i za to da traže dozvolu.

14. Osim u epizodi u kojoj je Mirandina majka umrla, junakinje su retko pominjale svoje porodice. To je zato što su scenaristi želeli da ih prikažu kao četiri potpuno nezavisne žene, bez porodične istorije kao važnog faktora u seriji.

15. Pravi advokat je napisao predbračni ugovor koji je Bani ponudila Šarlot da potpiše pred brak s Trejem.
16. Pariša Fild, čuvena kostimografkinja, nikada nije ponovila nijednu odevnu kombinaciju devojkama, osim Kerine krznene jaknice iz poslednje scene, koja je bila i u prvoj epizodi.

17. Zapravo svaki kostim je bio poseban iz jednog razloga. Odeća je birana vrlo pažljivo, tako da nijedan odevni predmet ne skreće pažnju s važnog trenutka u seriji.

18. Kristen Dejvis, koja je tumačila Šarlot, izjavila je da njena baka ne bi razumela "Seks i grad", pa joj nikada nije rekla ni kako se zove serija u kojoj je glumila, kao ni njenu radnju.

19. Kada je Mirandina maca počela da se igra s Brejdijevim pupkom koji je otpao, to je zapravo bilo parče govedine vezano za konopčič.

20. "Seks i grad" je bila prva kablovska serija koja je osvojila Emija za najbolju komediju.
21. Verovali ili ne, Sintija Nikson, koja je tumačila ulogu Mirande, nema probušene uši. Ona je sve vreme nosila klipse ili su joj stavljali masivne ogrlice kako bi to nadomestili.

22. Neke od kultnih scena u seriji su se zapravo stvarno i dogodile scenaristima – raskid preko lepljivog papirića, raskid preko vratara, itd…

23. Ulica u kojoj Keri Bredšo živi (245 East 73rs St.) zapravo ne postoji.

24. Snimanje poslednje epizode bilo je završeno u sredu, samo četiri dana pred svetsku premijeru u nedelju.

25. Čuvena pufnasta suknja koju je Sara Džesika Parker ponela bila je njena ideja i pronašla ju je u sobi s odećom. Danas se ona nalazi u posebnom okviru u kancelariji Majkla Patrika Kinga.

foto: outnow.ch

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: