Premršavi modeli izazvali burne reakcije javnosti

Izgleda da Đorđo Armani pati za zlatnom erom modne industrije i premršavim modelima.

Izvor: Super žena

Utorak, 23.09.2014.

13:24

Default images

Čuveni kreator Đorđo Armani, koji je na Nedelji mode u Milanu predstavio novu kolekciju kuće Emporio Armani za proleće/leto 2015, izazvao je negodovanje mnogih zbog defilea premršavih manekenki.

Komentari na Tviteru bili su oštri i direktni, posebno kada uzmemo u obzir to da je vreme anoreksničnih modela prošlo.

Izgleda da je čuveni dizajner taj koji ne prihvata promene u svetu mode, a mnogi se boje da ovakvim odabirom model šalje lošu poruku velikom broju manekenki da započnu ekstremne dijete.
“Obožavam tvoje modele, uvek sam i uvek ću. Ali molim te, dozvoli modelima da JEDU. Ne mogu, a da ne buljim u kosti, koje jedino i vidim”, napisao je tekstopisac Kajli Rankin.

O idealnoj težini modela govori se skoro osam godina otkako je dvadesetdvogodišnja Luisel Ramos preminula nepsoredno nakon jedne revije u Madridu od srčane mane. Tada je otkriveno da je manekenka prethodno bila na ekstremnoj dijeti, te da skoro ništa nije jela puna tri meseca.
Nakon ovog tragičnog događaja, niko od modela čija je telesna masa (BMI) bila ispod 18 (znak neuhranjenosti) nije mogao da učestvuje na španskoj Nedelji mode.

Najveće modne kuće su takođe uvele ovo pravilo, a s godinama sve su puniji modeli u trendu. Nije poznato zašto je jedino kuća Emporio Armani odlučila da se vrati u prošlost.

foto: Beta/AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: