Šakira optužena za plagijat

Poznata kolumbijska pevačica Šakira je optužena da je ukrala pesmu "Loca".

Izvor: Super žena

Petak, 22.08.2014.

17:02

Default images

Prema pisanju španskog "El Paisa" pevačica je uzela pesmu koju je još devedesetih napisao jedan Dominikanac, a koja je bila već jednom obrađena 2008.godine.

"Loca con su tiguere" je naziv koji je Ramon Arias dao svojoj pesmi koju je napisao 1998. godine, ali koju nikad nije javno objavio.

Ipak, prema propisima američkog pravosuđa Šakirina pesma je, čak iako original nikad nije ugledao svetlost dana, plagijat.

Šakira nije jedina koja je uzela pesmu. Naime, jedan drugi Dominikacan po imenu Edvard Belu Pu, poznatiji kao reper El Kata je 2008. godine isto plagirao pesmu.

"Pesme ‘Loca con su tíguere’ repera, i Šakirina "Loca" su ilegalne kopije jedne druge pesme čija prava pripadaju producentskoj kući "Mayimba Music" čime su narušena prava intelektualne svojine", rekao je američki sudija za javnost.

Zanimljivo je što je reper El Kata zajedno sa Šakirom sarađivao na Šakirinom hitu iz 2010. godine.

Šakira i reper bi trebalo da oštećenoj strani nadoknade načinjenu štetu, a osmog septembra je zakazano novo ročište kada će se sastati advokati producentske kuće "Soni" i "Mayimba Music".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: