Kako da se suzdržite od grickanja?

Ako ste opsednuti hranom i često u toku dana završite preturajući po frižideru ili kuhinjskim policama, možete naškoditi svom zdravlju. Evo kako da se oduprete tome...

Izvor: Super žena

Utorak, 26.08.2014.

12:34

Default images

Promenite svoje navike

Da, toliko je jednostavno. Obavezno uključite nekoliko porcija svežeg voća i povrća u ishranu, a umesto nezdravih grickalica uzmite malo sušenog voća ili orašastih plodova.

Ne kupujte impulsivno

Ako otvorite frižider i primetite čokoladicu, naravno da ćete posegnuti za njom. Zato ne kupujte hranu koja negativno utiče na vaše zdravlje. Takođe nemojte ići u kupovinu kada ste gladni. To će vas samo podstaći da kupujete nezdravu i kaloričnu hranu.

Pijte biljne čajeve

Nedavno istraživanje pokazalo je da konzumiranje biljnih čajeva ima uticaj na suzbijanje osećaja gladi. Ako ste gladni, popijte šolju zelenog ili biljnog čaja. Ova navika vremenom će smanjiti vašu potrebu za grickanjem. Takođe se potrudite da redovno pijete preporučenu količinu vode u toku dana.

Uvedite vežbe disanja

Možda zvuči čudno, ali ovo će vam prilično pomoći. Kada osetite potrebu da odete do kuhinje, počnite lagano da udišete i izdišete. Posle par minuta želja će proći.

Skrenite misli

Najlakši način da se szdržite od preteranog konzumiranja hrane je da zaokupirate misli nečim. Ako ste krenuli ka frižideru, skrenite ka telefonu i pozovite prijateljicu. Ili igrajte omiljenu igricu, upalite TV, čitajte knjigu, izađite u šetnju...

Žvaćite žvakaće gume

Da li ste znali da je ovo dobar način za suzbijanje gladi? Ako odaberete zvake bez šećera, još bolje.

Uključite proteine u ishranu

Hrana bogata proteinima uticaće na smanjenje nivoa šećera u krvi. Zato vam preporučujemo da u obrok uključite jaja ili sojino mleko.

Foto: zirconicusso/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: