Kako da iskoristite karton od jaja?

Iako smo navikli da da nam karton za jaja koristi, kao što mu samo ime kaže, za čuvanje jaja, on se može iskoristiti i u drugu svrhu. Zbog svoje čvrstoće i male težine karton od jaja možete iskoristiti i za zvučnu izolaciju, da napravite led, rasadnik... Evo nekoliko saveta kako da budete ekonomični i kreativno iskoristite karton od jaja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2012.

16:37

Default images

Zvučna izolacija

Ukoliko je zvučna izolacija u vasem domu loša i nervira vas buka koja stiže spolja ili od komšija postoji rešenje. Napravite izolacione ploče tako što ćete kartonske kutije od jaja zalepiti na stiropor i obložiti zidove. Reč je o jeftinoj alternativi za profesionalnu zvučnu izolaciju.

Kutijice za led

Leda nikad dosta, posebno u vrelim letnjim mesecima, a karton za jaja može vam poslužiti i kao tabla za pravljenje leda. Stiropena od koje se pravi je vodootporna i neće se lepiti za zidove zamrzivača. Naravno, pre upotrebe dobro ga očistite.
Karton kao rasadnik

Karton od jaja može vam poslužitui i kao rasadnik. U svaku šupljinu naspite zemlju i posadite seme biljke koju želite. Ovo je odlično ukoliko želite da se bavite baštovanstvom u zatvorenom prostoru.

Kutijice za sitnice

Umesto da trošite novac na različite kuticije za odvajanje sitnih stvari kao što je nakit, perlice, dugmad... iskoristite karton od jaja. Osim toga, karton je odličan i za čuvanje i odlaganje sijalica.

Sigurna selidba

Karton od jaja možete iskoristiti i pri selidbi kao zaštitu za lomljive stvari. Ukoliko su u pitanju sitnice, možete ih prvo umotati u zaštitnu foliju, pa odložiti u karton.

Izvor: magazin.net.hr
Foto:FreeDigitalPhotos.net; juliaf/sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: