Recepti

Ruski narodni lek za jačanje imuniteta i bolje varenje

Ovaj prirodni napitak sadrži samo tri sastojka i veoma je lekovit.

Petak, 21.11.2014.

10:48

Izvor: stvarukusa.rs

Default images

Podeli:

Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka gripa ili prehlade. Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se odupreti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Pametno je započeti nešto novo u malim količinama, kefir nije izuzetak od tog pravila. Možete piti koliko god želite kefira na kraju, ako vam odgovara. Uobičajena količina je oko 1-4 šoljice dnevno. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefir baš i ne prija, verovatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%), ili velike količine probiotika. Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje telo i probavu da se navikne na kefir. Počnite s 1/8 šoljice dnevno (čak možete mešati to u punu čašu vode), a zatim postupno povećavati.

Kefir se može koristiti kao lek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju (kao što je ovaj napitak ili nakon hemoterapije gde četiri šoljice dnevno može biti prihvatljivo). Treba napraviti pauzu jednom nedeljno ili slično, kada ne pijemo kefir bar jedan dan. Čak i u Tibetu postoji uverenje da je najbolje piti samo dve šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne, tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodate u preko trideset miliona primeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivisati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami leče. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

Napitak od bundeve za moćnu probavu i jačanje imuniteta

Sastojci:

4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)

150 g kuvane i mlevene bundeve

1 kašičica prirodnog meda

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i mlevene bundeve. Sve dobro izmešajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno deluje na organe za varenje i jača imunitet celog organizma.

Izvor: stvarukusa.rs
Foto: meerkatbaby/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.