Recepti

Ponesite, za promenu, na posao ove zdrave i ukusne namirnice

Kada je zdrava užina u pitanju, postoji toliko mnogo izbora da zaista nema razloga da kupujete štetne namirnice. Razbijte monotoniju, uštedite novac i smanjite unos kalorija zahvaljujući ovim predlozima..

Petak, 31.10.2014.

13:03

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Musli bar

Naravno, ovo važi samo ako sami napravite štanglice jer neće sadržati ni šećer ni dodatke, poput nutritivno praznih kalorijskih bombi koje vam nude u supermarketima.

Jogurt

Jogurt ili kiselo mleko odličan su dodatak ručku jer sadrže proteine, probitoske kulture i zdrave šećere. Proteini će vas činiti sitim i omogućiti vam da u toku dana održite koncentraciju na nivou, a probiotske kulture ojačaće vaš imunološki sistem. Ako želite, možete da napravite i voćni jogurt, sa dodatkom meda umesto šećera.

Povrće i humus

Ukoliko imate dobar blender kod kuće, možete da napravite humus koji će sa povrćem činiti idealnu kombinaciju jer, za razliku od soseva kojima se obično povrće preliva, sadrži brojne nutrijente i održava sitost.

Voćna salata

Kada vam se jede nešto slatko ili ste veoma umorni pa vam je potrebna energija, uzmite voće - zbog nutrijenata i antioksidanasa koje sadrži, odličan je izbor.

Galete od ekspandiranog pirinča

Ovo važi ako ne sadrže dodatke. Pirinčane galete ne samo da su izuzetno lako svarljive, nego izazivaju i dugotrajan osećaj sitosti, a jedna pirinčana galeta ima svega 35-40 kilokalorija.

Orašasti plodovi

Zbog proteina i omega-3 masnih kiselina, orašasti plodovi održaće dobro zdravlje, ali strogo vodite računa o tome da nisu ni prženi ni soljeni. Najbolje bi bilo da konzumirate sirove plodove.

Foto: Melissa/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare